Εξώδικο στη ΔΕΗ για τους πυλώνες υψηλής τάσης

Εξώδικο έστειλε στη ΔΕΗ, προκειμένου να απομακρύνει άμεσα τους πυλώνες υψηλής τάσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) και η Επιτροπή κατοίκων Αγίας Μαρίνας έως Λιανή Άμμος Χαλκίδας.

Το εξώδικο κοινοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Χαλκιδέων.

Στο "Δια ταύτα", το εξώδικο αναφέρει τα εξής:

"Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα με την παρούσα, για την απραξία τόσων ετών της Δ.Ε.Η, α) να εφαρμόσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1987 ,β) να λάβει υπόψη της τα σοβαρά επιστημονικά πορίσματα και να απομακρύνει τις γραμμές υψηλής τάσης από τις ως άνω αναφερόμενες κατοικημένες περιοχές.

Γνωστοποιούμε με την παρούσα το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου για την υγεία μας και

Καλούμε με την παρούσα, τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όπως εντός ενός (1) μήνα από την επιδοση της παρούσας ανταποκριθεί και μας επιδείξει σχέδιο προς υλοποίηση, για άμεση απομάκρυνση των γραμμών υψηλής τάσης από τα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκίδας και συγκεκριμένα από την περιοχή Αγία Μαρίνα και τη Λιαννή Άμμο, έως Ν. Αρτάκη, είτε με παράκαμψη κατά μήκος του νέου Περιφερειακού δρόμου όπως προβλέπεται στο Γ.Π.Σ. του 1987, είτε και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο οι ιθύνοντες της κρίνουν πιο συμβατό, καθώς επίσης και οι νέες γραμμές από Αφράτι προς Χαλκίδα να υπογειοποιηθούν.

Καλούμε επίσης τους υπόλοιπους φορείς στους οποίους απευθύνεται η παρούσα, όπως παρέμβουν -έκαστος κατά την αρμοδιότητα του- για την ανάδειξη του προβλήματος και την σοβαρή αντιμετώπιση του από τη Δ.Ε.Η. και εν συνεχεία όπως συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο για την υλοποίηση του ως άνω περιγραφόμενου έργου στην πόλη μας.

Άλλως επιφυλασσόμαστε να στραφούμε ενώπιον παντός αρμόδιου Πολιτικου ή Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας μας προκειμένου να διεκδικήδουμε το αυτονόητο νόμιμο δικαίωμα μας στην διατήρηση της υγείας τη δική μας και των παιδιών μας."
egnomi

Σχόλια