Φωτιά από αθίγγανους

Σήμερα το μεσημέρι προς το απόγευμα, ομάδα αθίγγανων στην περιοχή της Καστέλλας έβαλαν φωτιά σε παλιά λάστιχα, προκειμένου να αφαιρέσουν το χαλκό και το σίδερο, που αυτά περιέχουν, ώστε να τον πουλήσουν. Οι αθίγγανοι προβαίνουν συχνά σε τέτοιες ενέργειες, προκαλώντας εκτός από τρομερή ζημιά στο περιβάλλον και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της περιοχής, προκαλούν σε αρκετές περιπτώσεις και φωτιές, όπως πρόσφατα, προκλήθηκε φωτιά η οποία έκαψε ελιές γειτονικού κτήματος και παραλίγο να επεκταθεί σε γειτονικές κατοικίες.

Αυτή τη φορά το κακό δευτέρωσε, αφού κινδύνευσε να καεί κατοικία άλλου αθίγγανου, του οποίου η οικογένεια εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα. Το παρολίγον θύμα, διαμαρτυρήθηκε έντονα στους υπόλοιπους αθίγγανους, με αποτέλεσμα ο διαπληκτισμός να εξελιχθεί σε σύρραξη. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των εθελοντών δαοπυροσβεστών, οι οποίοι κλήθηκαν να σβήσουν την φωτιά και επέβαλαν τη τάξη. Το περιστατικό θορύβησε για ακόμη μία φορά αρκετούς κατοίκους της Καστέλλας, οι οποίοι συνεχίζουν να διαπιστώνουν, αυτό που διαπιστώνουμε όλοι μας, ότι η παραβατικότητα στην κοινότητα των αθίγγανων συνεχώς αυξάνεται. Είναι καιρός, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πάντα, τα οποία κατά την γνώμη μας είναι σωστά, στο θέμα των αθίγγανων και της συμπεριφοράς τους καλούνται να πάρουν θέση οι Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και ιδιαίτερα ο Δήμος συμπολίτευση και αντιπολίτευση και το Τοπικό Συμβούλιο Καστέλλας, οι οποίοι πρέπει να συζητήσουν με την κοινότητα των αθίγγανων προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να λειτουργούν μέσα στα κοινωνικά πλαίσια.
Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που μας είπε κάτοικος της Καστέλλας, " ότι καλό είναι όλοι οι ιθύνοντες του Δήμου να ενδιαφερθούν για την κοινότητα των αθίγγανων και όχι να τους θυμούνται όταν έρχονται εκλογές και τους παίρνουν τους σταυρούς και μετά τους ξεχνούν.

Σχόλια