Φίλοι και Κολλητοί. Έγραψε ο Γιάννης Ρουσόδημος

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κο Γ.Α.Παπανδρέου τον 2ο, γιο του αείμνηστου Ανδρέα Γ. Παπανδρέου του 1ου, της αγίας οικογένειας που εναλλάξ με άλλες  δύο αγίες οικογένειες κυβερνούν την χώρα μας από το 1944 και μετά, και που έγιναν πλούσιες από αυτή την πολιτική τους δράση, η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!
Ηγεσία και λαός αγωνιούμε όλοι μαζί για το μέλλον της και ξορκίζουμε το φάντασμα της χρεοκοπίας που πλανάται από πάνω μας, άσχετα αν οι ευθύνες για το ότι συμβαίνει στα δημοσιονομικά της χώρας μας βαρύνουν μονόπλευρα το πολιτικό μας προσωπικό, του οποίου μέρος είναι και ο νυν πρωθυπουργός μας.

Μάλιστα η οικογένεια του Παπανδρέου φέρει και κληρονομικά την ευθύνη, μιας και ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού έστησε στην κυριολεξία το πελατειακό κράτος, που σήμερα βιώνουμε!
Ο γιος του είναι υποχρεωμένος να "σκοτώσει τον πατέρα του", όπως πολύ εύστοχα έγραψε η ισπανική εφημερίδα "El Pais", γκρεμίζοντας στην κυριολεξία το αμαρτωλό οικοδόμημα, που μέσα του κλείνει το βόλεμα, τον κομματισμό και τον ρεβανσισμό, που κατά καιρούς το ΠΑΣΟΚ "κέρασε" πολίτες πολιτικά αντίθετους σ' αυτό!
Το γκρέμισμα γίνεται αλλά με τον πλέον στρεβλό και άδικο τρόπο, που έχουμε δει έως σήμερα, αλλά πρέπει να γίνει. Όταν όμως μια κυβέρνηση λαμβάνει τόσο σκληρά μέτρα περιορίζοντας τα δημοσιονομικά της χώρας, όπως το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, επικαλούμενη εθνικούς κινδύνους, που απειλούν την χώρα, οφείλει πρώτη να επιβάλλει την δίκαιη εφαρμογή του προς όλους.
Οφείλει να διασφαλίσει τους κανόνες και την σωστή τήρησή τους με κριτήρια αντικειμενικά ως προς την εφαρμογή του μέτρου. Η όποια υπονόμευση των διαδικασιών επιλογής των προσώπων, που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς, καθιστά το μέτρο ανυπόληπτο και την επιλογή διαβλητή.
Όλα αυτά δεν τα λέω τυχαία και αυτό γιατί έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για αποφυγή αντικειμενικών κριτηρίων και υπονόμευσης της διαδικασίας από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους αρμόδιους φορείς, που το μέτρο θα εφαρμοστεί!
Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για μετατάξεις σε πολιτικά και άλλα προστατευμένα γραφεία και φορείς προκειμένου να καλυφθούν οι "κολλητοί" και οι κομματικοί του κυβερνώντος κόμματος!
Αν αυτό συμβαίνει, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, που δέχεται την πιο σφοδρή κοινωνικοοικονομική επίθεση απ' την διακυβέρνησή τους, μιας και το μόνο που κάνουν είναι να ανανεώνουν το πελατειακό κράτος και να αναδεικνύουν με τρόπο προκλητικό αλλά και ξεπερασμένο το προπατορικό αμάρτημα, αυτό που μας έφερε ως εδώ βάζοντας στο AMEBER ALERT μια ολόκληρη χώρα!
Όσοι λοιπόν ακόμη και αυτή την ώρα, την 12τη και έσχατη, επαναλαμβάνουν πρακτικές του παρελθόντος βγάζοντας "σκελετούς" του '80 από το χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να γνωρίζουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να επιταχύνουν την βύθιση της χώρας!
Ακόμη και ο Μακιαβέλι στον "Ηγεμόνα", παροτρύνει τον ηγεμόνα να εφαρμόζει το δίκαιο προς το λαό του παρά τα μέσα, που χρησιμοποιεί για την κατοχή της εξουσίας του.
Οπότε να γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι κατηγορούνται για την "δράση" τους και επειδή ζούμε στο 2011 θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν, και αυτό να το θεωρούν πλέον σίγουρο μαζί με τις επιπτώσεις, που προκύπτουν από αυτή τους την πρακτική. Την πρακτική, που ακούει στο όνομα κομματισμός ή αλλιώς "οι δικοί μας και οι άλλοι", και είναι αυτή που μας έφερε στο σημερινό εθνικό χάλι!

Σημείωση: Εάν οι καταγγελίες, οι οποίες φθάνουν στα ΜΜΕ, είναι αληθείς και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν εξασφαλίσουν την διαφάνεια και την διαύγεια σε ότι αφορά την διαδικασία εφαρμογής αυτού του μέτρου στο δημόσιο τομέα αλλά και τα αντικειμενικά κριτήρια, με τα οποία θα γίνουν οι διαδικασίες, ώστε κάποιες δημόσιος υπάλληλος θα κριθεί ως "έφεδρος", να γνωρίζουν όλοι ότι οι θιγόμενοι από το μέτρο υπάλληλοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί και έχουν αποδείξεις για αυτό, θα προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη και εκεί θα αποκαλυφθεί ποιοι κομματικοί παραγοντίσκοι ή παράγοντες του ΠΑΣΟΚ προστατεύουν ευνοούμενους την ώρα, που ο εργαζόμενος στη χώρα μας κυριολεκτικά ματώνει.

Σχόλια