Στα "σκαριά" νέος Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός σύλλογος στο Δήμο μας

Όλα είναι έτοιμα, όπως πληροφορούμαστε, για την ίδρυση ενός νέου Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου στην πόλη των Ψαχνών, ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί σε όλο το εύρος του Δήμου. Η λίστα των ιδρυτικών μελών, στο οποίο υπογράφουν το καταστατικό της ίδρυσης του, έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι συμμετέχοντες σε αυτή τη νέα κίνηση είναι έτοιμοι να το καταθέσουν στο πρωτοδικείο προκειμένου να το επικυρώσουν. Πρωτοστάτης και επικεφαλής της όλης κίνησης έχει τεθεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γαία κος Κώστας Μαζαράκης, ο οποίος μαζί με άλλους Ψαχνιώτες κυρίως αλλά και με πρόσωπα από την περιφέρεια του Δήμου, θέλουν όπως είπαν να θέσουν το οικολογικό κίνημα σε μια νέα τροχιά και μια νέα εποχή, όπως οι σύγχρονες αντιλήψεις απαιτούν. 
Ο κος Μαζαράκης, είναι γνωστός στο messapianews, από τους οικολογικούς αγώνες του κατά το παρελθόν, την μετριοπάθεια που τον διακρίνει αλλά και τις γνώσεις που έχει ασχολούμενος με το οικολογικό κίνημα στη χώρα μας. Πρόσφατα, πριν από ένα μήνα περίπου, κατέθεσε την παραίτησή του στο σύλλογο Γαία και αυτομάτως έθεσε σε εφαρμογή τον σχεδιασμό και την δημιουργία του νέου συλλόγου. 
Όπως μας είπε σήμερα το πρωί, σε επαφή που είχαμε μαζί του, "έχω άλλη αντίληψη για τα οικολογικά δρώμενα στην περιοχή μας και πιστεύω πως οι οικολογικοί σύλλογοι πρέπει να διέπονται από ιδεολογία συνεργασίας με τον περιβάλλοντα χώρο τους, με τις επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να προωθούνται μέσα από συζήτηση λύσεις αλλά και δεσμεύσεις προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας. Ο νέος σύλλογος σκοπό του έχει με την δράση του, την παρουσία του και την παρέμβασή του να συνθέσει στα πολιτιστικά και οικολογικά προβλήματα που ο τόπος μας αντιμετωπίζει. Να υποδείξει λύσεις μέσα από επιστημονικές μελέτες και την καλή συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς όπως οι αγρότες, οι επιχειρήσεις ο Δήμος, τα ΜΜΕ αλλά και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Το περιβάλλον, η οικολογία, και η φύση καθώς και ο αστικός σχεδιασμός είναι το σπίτι μας. Ένα σπίτι που πρέπει να συντηρούμε και να φροντίζουμε ώστε να μην πέσει λόγω της αδιαφορίας μας και μας "πλακώσει" κάποια στιγμή. Όλα αυτά φιλοδοξούμε να τα περάσουμε στην τοπική κοινωνία μέσα από την συνεργασία και το διάλογο και όχι μέσα από την αντιπαράθεση. Θέλω να πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία και όχι μόνο θα αγκαλιάσει αυτή μας την προσπάθεια και θα την υποστηρίξει αφού δει ποιοι είμαστε και μας κρίνει από τις πρώτες ημέρες των δραστηριοτήτων μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον τόπο μας φέρνοντας μια νέα εποχή στα οικολογικά και περιβαλλοντικά δρώμενα. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις-διαβουλεύσεις με μια σειρά από επιστήμονες τους οποίους με την δράση μας θα γνωρίσουμε στο κοινό στην περιοχή μας, φέρνοντάς τους εδώ να μιλήσουν σε όλους μας για περιβαλλοντικά, οικολογικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα, μιας και ο σύλλογός μας είναι και πολιτιστικός δίνοντας έτσι το πρώτο δείγμα γραφής μας και στο τι θέλουμε να κάνουμε".
Εμείς από την πλευρά ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κο Μαζαράκη και το νέο σύλλογο, ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτόν και τους συνεργάτες του και ελπίζουμε η ενασχόλησή τους με ένα τόσο μεγάλο ζήτημα που αφορά την οικολογία και το περιβάλλον στην περιοχή μας να είναι χρηστική. Θα είμαστε στο πλευρό τους για την όποια προβολή του έργου τους.

Σχόλια