Κρίσιμη η συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Στενή για τους υπαλλήλους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων

Αναδημοσίευση στο messapianews

Με μεγάλη ωριμότητα συμπεριφέρθηκαν οι υπάλληλοι των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ και ΔΕΥΑΜ κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Ψαχνά. Κατά την διεξαγωγή της παρέλασης και παρά τις φήμες που "καλλιεργούνταν" από κάποιες πλευρές και μάλιστα σκόπιμα, οι υπάλληλοι προέβησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας τόσο απέναντι στη Δημοτική Αρχή όσο και προς την Πολιτεία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το πρόβλημά τους από αυτούς. Ανάρτησαν πανό ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ώστε να το βλέπει ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος αλλά και Αντιδήμαρχοι του, οι οποίοι είναι μάρτυρες κατηγορίας στις μηνύσεις που επεβλήθησαν για τα γεγονότα του Δ.Σ. του Μαΐου, με το οποίο πανό υπενθύμισαν για ακόμη μία φορά για τα κεκτημένα τους, εργασία και δεδουλευμένα.
Παρά το γεγονός ότι πολύ από αυτούς ήταν σε φόρτιση και δικαιολογημένα, μιας και παραμένουν απλήρωτοι επί δύο χρόνια, δεν προχώρησαν σε καμία παρεκτροπή ενώ αντιθέτως απέσπασαν τα θετικά σχόλια της τεράστιας πλειοψηφίας που παρακολουθούσε την παρέλαση για την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους.

Οι υπάλληλοι με αυτό τον τρόπο έστειλαν ένα μήνυμα το οποίο είναι σαφέστατο: 1. Ότι είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εμπαίζονται αδικούνται παράφορα τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, 2. Ότι αυτό που ζητούν από την Δημοτική Αρχή και κατ' επέκταση από την Πολιτεία είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους στο ακέραιο, 3. ότι δεν είναι τραμπούκοι όπως τους περιγράφουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ορισμένοι οι οποίοι με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν τις παρατυπίες τους και από κει και πέρα την ελλειμματική συμπεριφορά τους απέναντί τους.
Πάντως όπως όλα δείχνουν πολλά θα κριθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας που θα γίνει στη Στενή, μιας και σε αυτό όπως έχει ανακοινωθεί από την πλευρά του Δήμου διακρίνεται η διάθεση της Δημοτικής Αρχής για ένα βήμα πίσω από την έως τώρα στάση της μιας και σε αυτή την συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα για τους Δημοτικούς υπαλλήλους και την μεταφορά τους στη νέα Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την οποία θα προκύψουν θέματα, τα οποία θα συζητηθούν ευρύτερα τόσο κοινωνικά όσο και δημοσιογραφικά στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως που προβληματίζει τους πάντες, ή έστω αυτούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ότι η Δημοτική Αρχή όπως αποδεικνύεται μπορούσε να προχωρήσει και νωρίτερα στην διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης, ώστε τα πράγματα να μην έφταναν εδώ που έφτασαν. Αποδεικνύεται επίσης ότι αυτά τα πισωγυρίσματα της Δημοτικής Αρχής, γιατί περί αυτού πρόκειται, χρίζουν μεγάλου ενδιαφέροντος μιας και αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα από την πλευρά της.
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την διεξαγωγή αυτού του Συμβουλίου, από το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά ζητήματα, τα οποία αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.
Παρόλα αυτά όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανένα δικαίωμα  σύμφωνα με τα όσα περιέγραφε η απόφαση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να λάβει απόφαση για τους υπαλλήλους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων και των ΑΜΕΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αποφανθεί για την υπόθεση και έχει πάρει οριστική απόφαση, για την μεταφορά όλων των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ και στο Δήμο. Άρα  οποιαδήποτε απόφαση, που πιθανόν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία θα αφορά μόνο τα δώδεκα άτομα, που φωτογραφίζονται για την συγκεκριμένη συνεδρίαση κριθεί "μη σύννομη" με την απόφαση της Περιφέρειας. Γεγονός το οποίο θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις και νέες κωλυσιεργίες στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ακόμα και αν ληφθεί υπόψιν η απόφαση που παρθεί στο συγκεκριμένο Δ.Σ, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που θα συμπεριληφθούν στην απόφαση αυτή αναμένεται να μένουν απλήρωτοι. Με βάση τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν πρόσφατα και αφορά τον Δημοτικό προϋπολογισμό.
Πάντως στον κύκλο των εργαζομένων προκαλεί προβληματισμό και η συμπεριφορά της Δημοτικής αντιπολίτευσης, η οποία περιορίζεται σε χαρακτηρισμούς, οι οποίοι εκφράζονται από Δ.Σ. με την χαρακτηριστική φράση "στα όπλα", δίχως, όπως όλα δείχνουν, να εντρυφεί στην ουσία του προβλήματος και να διερευνεί την συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να την στηρίξει με επιχειρήματα. Χαρακτηριστικός ήταν ο σχολιασμός υπαλλήλου ο οποίος μας είπε ότι "πάλι οι υπάλληλοι θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά".
Πάντως όπως μας οι υπάλληλοι των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ακόμη μία προσπάθεια από την μεριά της Δημοτικής αρχής να διασπάσει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν όλοι μαζί και ενωμένοι για τα εργασιακά τους διακαιώματα. και ότι οι αλχημείες από την πλευρά της Δημοτικής συνεχίζονται.
Η όλη βέβαια συνεδρίαση μας θυμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου και μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλείται συνεδρίαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και δεν επικαλείται την απόφαση της Στερεάς Ελλάδας.
Τρελά πράγματα αλλά άξια διερεύνησης!!!

Σχόλια