Βρέθηκε κανόνι πλοίου του πειρατή Μαυρογένη (VIDEO)

Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στις ΗΠΑ, αφού βρήκαν και ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας...

ένα κανόνι ηλικίας 300 ετών από το πλοίο του θρυλικού πειρατή, Μαυρογένη.Το κανόνι μήκους, περίπου, 2,5 μέτρων ήταν καλυμμένο με άμμο, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της βόρειας Καρολίνας.

Το έργο των ερευνητών, ουσιαστικά, τώρα αρχίζει, αφού εξαιτίας της μακρόχρονης παραμονής του στο σημείο, θα πρέπει να σπάσουν τα πετρωμένα υλικά, που βρίσκονται γύρω από το μέταλλο του ευρήματος, μία διαδικασία, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει έως και οκτώ χρόνια.


Η Τζένιφερ Γουντγούορντ, επικεφαλής του τμήματος Πολιτιστικών Αγαθών, Του Πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της ανέλκυσης, σημειώνοντας ότι σε παρόμοιες διαδικασίες, κατά το παρελθόν, είχαν βρεθεί διάφορα πολύτιμα στοιχεία (σκόνη χρυσού, κομμάτια σχοινιού, σφαίρες) ενσωματωμένα στην πετρωμένη μάζα που περιέβαλε το εύρημα.

Άλλα 11 κανόνια του πλοίου έχουν βρεθει έως τώρα.

Ο Μαυρογένης, κατά κόσμον Έντουαρντ Τιτς, ήταν ο καπετάνιος του πειρατικού πλοίου "Η Εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας" και το 1717 απέκλεισε το λιμάνι του Τσάρλεστον, ζητώντας ως λύτρα, χρήματα και διάφορα αγαθά.Ο Μαυρογένης πέθανε το 1718, με τους κρυμμένους θησαυρούς του να αποτελούν "λαχεία" για τους απανταχού αρχαιολόγους και κυνηγούς θησαυρών.


Σχόλια