Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην Αυλίδα


Το πρόβλημα της τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάτοικοι της Αυλίδας έφερε στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας την αγωνία και την απόγνωσή τους για το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν.
Οι εν λόγω ιδιοκτήτες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, γιατί η κυβέρνηση ζητάει από ανέργους και ηλικιωμένους συνταξιούχους να πληρώσουν χρήματα τα οποία εκτός του ότι δεν υπάρχουν, έχουν ήδη καταβληθεί ως πρόστιμα για τη νομιμοποίηση το 1983 και για την ηλεκτροδότηση και επιπλέον καταβάλλονται ως τέλος διατήρησης αυθαίρετης κατοικίας.

Όπως υπογραμμίζεται, επιθυμία τους είναι να νομιμοποιηθούν τα σπίτια αλλά όχι με τον παράλογο τρόπο που προσπαθεί να τους επιβληθεί. Συγκεκριμένα, η τιμή ζώνης που ορίζουν είναι αυτή που αντιστοιχεί στα εντός σχεδίου. Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ η τιμή ζώνης στο Τ.Α.Π. είναι 322 ευρώ και τώρα ζητούν τιμή 650 η 500 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση της τιμής κατά 100% γεγονός που δεν έχει λογική εξήγηση και χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο. Οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάποιο λογικό ποσό και να υπολογισθεί το κόστος της άδειας ανάλογα με τα τετραγωνικά κτίσματος με βάση τους πίνακες του ΤΕΕ, να αφαιρεθούν τα πρόστιμα που έχουν ήδη πληρωθεί στα δικαστήρια και στην πολεοδομία και να υπαχθούν στη ρύθμιση με 50 δόσεις η με εφ’ άπαξ καταβολή με έκπτωση 50% .
Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνεται, το κράτος θα κατορθώσει να εισπράξει χρήματα, γιατί θα φροντίσουν να πληρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την οικογένεια και τα παιδιά τους.
Οι ιδιοκτήτες δεν καλούνται απλώς να πληρώσουν την άδεια που δεν είχαν και την αυθαιρεσία που από ανάγκη έπραξαν, αλλά καλούνται να δώσουν το αίμα τους, για να μπορέσουν να μεταβιβάσουν τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα, κάτι που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Σχόλια