Οδηγός για ΄΄καθαρές΄΄ γαλακτοκομικές επιχειρήσεις.
Ο ΕΦΕΤ, προκειμένου να υποστηρίξει τις μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, όπως αυτές καθορίζονται από τη νομοθεσία, εξέδωσε οδηγό για την....... εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων βάσει των αρχών του HACCP. Ο οδηγός, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή ορθής υγιεινής πρακτικής, σχέδια HACCP και έντυπα τεκμηρίωσης της εφαρμογής του. Ο οδηγός μπορεί να τροποποιείται, ανάλογα με τις εφαρμοζόμενες μεθόδους επεξεργασίας, τις λειτουργικές διεργασίες, το είδος των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
Ο ΕΦΕΤ, με την έναρξη της γαλακτοκομικής περιόδου, θέτει τον οδηγό στη διάθεση των επαγγελματιών του κλάδου με την δωρεάν διανομή του από τους κατά τόπους φορείς και υπηρεσίες. Επιπλέον, με την διοργάνωση αντίστοιχων συναντήσεων, ο ΕΦΕΤ θα ενημερώσει και θα καταρτίσει τους ενδιαφερόμενους όσον αφορά στην εφαρμογή του οδηγού.
Με τον τρόπο αυτό ο υπεύθυνος της γαλακτοκομικής επιχείρησης θα γνωρίζει τους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και τα μέτρα πρόληψης τους, θα αξιοποιεί καλύτερα τους οικονομικούς πόρους του και θα ανταποκρίνεται τελικά στο αίτημα του καταναλωτή για την παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.
Ο οδηγός για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων (βάσει των αρχών του HACCP) είναι αναρτημένος στο
www.efet.gr
Ο ΕΦΕΤ, με την έναρξη της γαλακτοκομικής περιόδου, θέτει τον οδηγό στη διάθεση των επαγγελματιών του κλάδου με την δωρεάν διανομή του από τους κατά τόπους φορείς και υπηρεσίες. Επιπλέον, με την διοργάνωση αντίστοιχων συναντήσεων, ο ΕΦΕΤ θα ενημερώσει και θα καταρτίσει τους ενδιαφερόμενους όσον αφορά στην εφαρμογή του οδηγού.
Με τον τρόπο αυτό ο υπεύθυνος της γαλακτοκομικής επιχείρησης θα γνωρίζει τους κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και τα μέτρα πρόληψης τους, θα αξιοποιεί καλύτερα τους οικονομικούς πόρους του και θα ανταποκρίνεται τελικά στο αίτημα του καταναλωτή για την παραγωγή ασφαλών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.
Ο οδηγός για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των γαλακτοκομικών προϊόντων (βάσει των αρχών του HACCP) είναι αναρτημένος στο
www.efet.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου