Ηράκλειο | Αναβάθμιση του προγράμματος προώθησης του ποδηλάτου


Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε σήμερα στην ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο «βιώσιμης κινητικότητας», με ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκατό σύγχρονα ποδήλατα για όλες τις ηλικίες. Τα ποδήλατα παρουσιάσθηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Υπεύθυνο Προγράμματος Κώστα Βαρδαβά, στο Παγκρήτιο Στάδιο, και αποτελούν δωρεά της οικογένειας Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Τα ποδήλατα θα διατίθενται στους πολίτες με δανεισμό από συγκεκριμένα σημεία παράδοσης και παραλαβής που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την πόλη. Είναι ειδικά ποδήλατα για την πόλη με σύγχρονες προδιαγραφές, τα οποία πληρούν το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ14764 με δυνατότητα να χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες και είναι επίσης εφοδιασμένα με καλαθάκι, φωτισμό και κλειδαριά ασφαλείας.
Εξ άλλου με την παράδοση σε χρήση των νέων ποδηλάτων, ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά και στην αναβάθμιση των αντίστοιχων υποδομών στην πόλη, προκειμένου να διευκολύνεται η ποδηλασία με νέους σταθμούς παραλαβής και παράδοσης, χώρους στάθμευσης σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σε σημεία του παραλιακού μετώπου και αύξηση - βελτίωση των ποδηλατοδρόμων και της προσβασιμότητας.
Ακόμη, για τις ανάγκες του Τοπικού Τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκαν στο υπεύθυνο του τμήματος από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τέσσερα ειδικά ποδήλατα Α΄ Βοηθειών, τα οποία θα βρίσκονται σε χρήση από εξειδικευμένο προσωπικό εντός της πόλης. Τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με ειδικές αδιάβροχες τσάντες Α΄ Βοηθειών, σχάρα αποθήκευσης, φωτισμό, ενισχυμένα φρένα και κράνος.
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε τη χορηγία της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και παραδίδουμε στους πολίτες μας τα ποδήλατα αυτά που θα συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του προγράμματος «βιώσιμη κινητικότητα» που εφαρμόζουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης

Σχόλια