Δεν υπάρχει η ΒΙΠΕ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας


Κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της πλειοψηφίας και μία  της μειοψηφίας (ο Δ. Κατσούρας από το συνδυασμό του Περήφανου)  υπερψηφίστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Στεργίου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για την σύνταξή του. Όμως η είδηση βγήκε από την ερώτηση που έκανε ο Στάθης Λιαγκάκηςαν υπάρχει στο χωροταξικό αναφορά για ΒΙΠΕ
Η απάντηση ήταν ένα ξερό «όχι» και κάποιες στιγμές αμηχανίας. «Αν θες- είπε ο κ. Τζαχρήστος- κάνε πρόταση να συμπεριληφθεί»

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το ψήφισαν χωρίς να έχουν πλήρη γνώση του προγράμματος αφού δεν το είχαν στα χέρια τους και η ενημέρωσή τους ήταν μόνο από την παρουσίαση που έκανε ο εισηγητής.
Ποιο συγκεκριμένα η αναφορά που κάνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο χωροταξικό (γιατί εμείς του ρίξαμε μια ματιά) λέει ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας μελέτης του Γ.Π.Σ./Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π και ανάμεσα στα άλλα λέει ότι: «Θα προσδιοριστούν ή και αναμορφωθούν οι ζώνες οργανωμένης ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων (π.χ. ΒΙΟΠΑ – ΒΙΠΑ, Τουρισμός – Αναψυχή, κ.ά.)»
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός περιλαμβάνει 4 άξονες, οι οποίοι είναι:
ΑΞΟΝΑΣ 1: Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής
ΑΞΟΝΑΣ 2: Κοινωνική Πολιτική – Υγεία – Πολιτισμός – Παιδεία και Αθλητισμός,  
ΑΞΟΝΑΣ 3: Τοπική οικονομία και απασχόληση, 
ΑΞΟΝΑΣ 4: Βελτίωση Διοικητικής Ικανότητας και της Οικονομικής Κατάστασης του Δήμου

Όποιος δε βαριέται μπορεί να το διαβάσει ολόκληρο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥΒόρεια Εύβοια

Σχόλια