Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Από το 1985 η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και την Κοινωνική Ανάπτυξη. Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής και όλοι μας μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο να βοηθήσουμε εθελοντικά. Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που το έχουν πραγματική ανάγκη, να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, να βοηθήσουμε στην προστασία των δασών, να βοηθήσουμε σε όλο το φάσμα της καθημερινής πραγματικότητας.
Μέσω του εθελοντισμού η χώρα μας, αλλά και γενικότερα η ανθρωπότητα, θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα και η κατάσταση σε όλο τον κόσμο θα ήταν αρκετά καλύτερη.
Με γνώμονα την σημερινή ημέρα, όλοι θα πρέπει να σηκωθούμε από τις καρέκλες τις οποίες καθόμαστε και να αρχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά όπου μπορούμε, διότι έτσι και περισσότεροι θα παρακινηθούν να στραφούν προς τον εθελοντισμό αλλά και θα βοηθήσουμε έτσι στην βελτίωση της καθημερινότητας και όχι μόνο.
Ως παράδειγμα ας πάρουμε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, όπου βρίσκονται  στον Δήμο μας, όπου χάρη σε αυτούς έχουν σωθεί αρκετές ανθρώπινες ζωές από διάφορες καταστάσεις και προστατεύονται τα δάση της γύρω περιοχής του Δήμου και φέτος ευτυχώς δεν υπήρξαν πυρκαγιές μεγάλες χάρη στην άμεση επέμβασή τους. Μιμούμενοι όλοι τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και βλέποντας το έργο αυτών από το 1995 μέχρι και σήμερα ας γίνουμε και εμείς εθελοντές διότι τόσο η περιοχή μας όσο και η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. 

Σχόλια