Προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ένα από τα πολύ μεγάλα θέματα, το οποίο βέβαια δεν έχει πάρει την έκταση την οποία θα έπρεπε, είναι το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών από τις 9 Ιανουαρίου και στο εξής. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό, αφού μιλάμε για την μεταφορά μικρών μαθητών και το θέμα θα πρέπει να το δούμε όλοι μας πολύ προσοχή.
Εχθές το θέμα συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσαπίων και ακούστηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες απόψεις. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο αλλά και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις όπως διαγωνισμοί και άλλα από τα τέλη Αυγούστου και στο εξής, αλλά μέχρι στιγμής από την μεριά της κυβέρνησης δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Από την μεριά του ο Δήμος σήμερα έχει συνάντηση με τους ταξιτζήδες για να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με την μεταφορά των μαθητών και βέβαια σε συζητήσεις βρίσκονται και με το ΚΤΕΛ, όπως σημείωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κος Ανδρέας Κουλοχέρης ο οποίος βρίσκεται και στο ΚΤΕΛ. Βέβαια όπως αναφέρθηκε εχθές υπάρχει και ένα πιο δυσμενές σενάριο αν δεν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις με τους ταξιτζήδες και με τα ΚΤΕΛ, το οποίο είναι να δοθούν στον κάθε μαθητή 0,35 ευρώ για την μεταφορά του ανά χιλιόμετρο. Κάτι τέτοιο όμως αν συμβεί θα προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τόσο από τους γονείς των μικρών μαθητών όσο και από τους υπόλοιπους πολίτες.
Διαβάστε την συνέχεια μόνο στο messapianews

Σχόλια