Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

 Αναδημοσίευση από messapianews

Εχθές στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων πέραν των άλλων θεμάτων όπου συζητήθηκαν, συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2012 αλλά και ο προϋπολογισμός για το ίδιο έτος. Τόσο το Τεχνικό πρόγραμμα όο και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκαν με 17 ναι και με 6 όχι. Όχι ψήφισε η μείζων αντιπολίτευση όπου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοί της τοποθετήθηκαν πάνω στα δύο αυτά θέματα.
Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κος Λευτέρης Μυλωνάς, όπου εξέφρασε την διαφωνία του με αυτό. Ανέφερε ότι ενώ τα έργα θα έπρεπε να είναι κωδικοποιημένα στο παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία κωδικοποίηση των έργων. Επίσης ανέφερε ότι ενώ σε κάθε έργο θα έπρεπε να αναφέρεται η πηγή χρηματοδότησης, όπως ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ και άλλα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Ακόμη σημείωσε ότι χρειάζονται αρκετές διορθώσεις σε αυτό. Έτσι για τους παραπάνω λόγους καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Χασάνδρας όπου χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα φτωχό, άχρωμο και αντιαναπτυξιακό. Ανέλυσε το σκεπτικό του αυτό και δεν ψήφισε ούτε ο ίδιος το Πρόγραμμα.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται το μεγάλο έργο, το οποίο είναι υπό έγκριση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει με το νερό αλλά ούτε και το έργο Βιολογικού Καθαρισμού, για το οποίο ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος κάνει συνεχή αναφορά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την Δημαρχία και όπως αναφέρει στις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθεί το έργο αυτό.

Σχόλια