Κοφτό μακαρονάκι με σπανάκι
Στα μοναστήρια οι μοναχοί και οι μοναχές δεν ζούνε για να τρώνε,αλλά τρώνε για να ζούνε. Τα φαγητά τους είναι πολύ απλά και πολύ γευστικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε μία από τις μοναστηριακές συνταγές, όπου είναι κοφτό μακαρονάκι με σπανάκι. Ας δούμε αναλυτικότερα την συνταγή:
Μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι
Υλικά .) μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
.) 1 κιλό βρασμένο σπανάκι ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο
.) 1 κρεμμύδι
.) 1 καρότο ψιλοτριμμένο
.) ½ φλιτζάνι λάδι (μπορούμε να τα κάνουμε και ανέλαια)
.) αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεσις Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το σέλινο και το καρότο, ώσπου να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοψηθούν. Βράζουμε το μακαρονάκι το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι στην μέση των μακαρονιών.
Μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι
Υλικά .) μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό
.) 1 κιλό βρασμένο σπανάκι ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο
.) 1 κρεμμύδι
.) 1 καρότο ψιλοτριμμένο
.) ½ φλιτζάνι λάδι (μπορούμε να τα κάνουμε και ανέλαια)
.) αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεσις Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, το σέλινο και το καρότο, ώσπου να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοψηθούν. Βράζουμε το μακαρονάκι το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι στην μέση των μακαρονιών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου