Σπιτικά μακαρόνια. Φτιαξτα μόνος σου





Υλικά

1 κιλό αλεύρι
4 αβγά ολόκληρα
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε στο κέντρο ένα κρατήρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε.

Όταν το ζυμάρι γίνει ομοιογενές, το χωρίζουμε σε μικρές μπάλες και το αφήνουμε να ηρεμήσει για λίγο. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε τα μακαρόνια στο σχήμα της αρεσκείας μας!

Μπορούμε να τα μαγειρέψουμε την ίδια στιγμή, ρίχνοντας τα σε καυτό νερό και τα βράζουμε για πολύ λίγα δευτερόλεπτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΠΗΓΗ: sidagi.gr

Σχόλια