Εκρηκτικό το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι με τη στάση Μπουροδήμου

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων-Μεσσαπίων αλλά τα θέματα, που είχαν ανακοινωθεί προς συζήτηση και τα οποία είχαμε και εμείς δημοσιεύσει, δεν συζητήθηκαν διότι τη συνεδρίαση του Δ.Σ. επισκίασε το μεγάλο θέμα, όπως εξελίσσεται, των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Μεσσαπίων, το οποίο ήταν το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση.
Όπως όλα δείχνουν το ζήτημα αυτό εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα για την "επιβίωση" της Δημοτικής Συμπολίτευσης, λόγω της στάσης που κρατάει ο Δήμαρχος προς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ανακοινώθηκαν στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως), μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, τα οποία έλαβαν υπόψιν τους και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2011 και το γεγονός ότι ο κος Μπουροδήμος αρνείται να δεχτεί την απόφαση αυτή.
Ο κος Δήμαρχος μιλώντας στο Δ.Σ. κινήθηκε στην γνώριμη τακτική του να καλύπτεται πίσω από διαδικασίες νομικίστικου περιεχομένου, ακόμα και για το γεγονός αν θα έπρεπε το θέμα να τεθεί στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Ενώ επέμεινε στην τακτική που ακολουθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό κινούμενος με καθαρά νομικίστικες διαδικασίες, να μην αποδέχεται καμία απόφαση, απ΄όπου και αν αυτή προέρχεται, όπως αυτή αποδείχτηκε τελικά, ενώ δεχόμενος σφοδρότατες παρατηρήσεις από την πλευρά των συμβούλων της αντιπολίτευσης και του κου Ψαθά έμεινε στο να εξηγήσει ότι οι φάκελοι των συγκεκριμένων υπαλλήλων εξετάζονται, από τον ίδιο όπως είπε, και θα ξανά σταλούν ξανά στο υπουργείο ώστε να πάρει ο καθένας ξεχωριστά ΦΕΚ.
Ερωτώμενος ο κος Μπουροδήμος για το πως θα πάρει αυτή την απόφαση ενώ υπάρχει ΦΕΚ, ο ίδιος δεν απάντησε αλλά συνέχισε να αναφέρει ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν ανήκουν ακόμα στο Δήμο αλλά ανήκουν στους εκκαθαριστές, γεγονός το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους υπαλλήλους, οι οποίοι του επιτέθηκαν σε προσωπικό επίπεδο, λέγοντας του ότι τους κοροϊδεύει, τους εμπαίζει, ενώ ανέφεραν ότι ρώτησαν τους εκκαθαριστές- ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι τους απάντησαν ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν να τους υποδείξουν οτιδήποτε σε σχέση με την εργασία τους, ενώ αυτό είναι αποκλειστικό θέμα της ηγεσίας του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, αποδεικνύει ότι ο κος Δήμαρχος αλλά και μερίδα των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι των υποστηρίζουν σθεναρά, τους εμπαίζουν και ότι όλες οι κινήσεις τους είναι προϊόν εμπάθειας, που έχει η νυν Δημοτική Αρχή απέναντί τους για τη δυναμική στάση που έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα. Γεγονός το οποίο η νυν Δημοτική Αρχή κατά την πρότερη ηγεσία της στον πρώην Δήμο Διρφύων δεν είχε ποτέ συναντήσει και ποτέ συνηθίσει! Χαρακτηριστική ήταν η παρατήρηση υπαλλήλου, ο οποίος φώναξε στο Δήμαρχο: "Μας πολέμησες και έχασες. Μάθε να χάνεις και εφάρμοσε το νόμο. Παραδέξου το έχασες".
Διαβάστε τη συνέχεια μόνο στο messapianews

Σχόλια