Ψαχνά: Μία βρώμικη πόλη


Εμείς επιμένουμε. Τα Ψαχνά αλλά και η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσαπίων, οπισθοδρομούν καθημερινά σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Το έχουμε πει και το ξανά έχουμε πει και επιμένουμε όσον αφορά το θέμα των σκουπιδιών, το οποίο είναι σημείο αναφοράς αυτής της οπισθοδρόμησης. Σε αυτόν τον ένα και πλέον χρόνο που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή, παρόλο τα  όσα έταξε προεκλογικά, ακόμα και για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Ελλείψει κονδυλιών, πιστώσεων κτλ, κανείς δεν ξέρει.
Έτσι αυτό που παρατηρεί ο κάτοικος των Ψαχνών αλλά και ο επισκέπτης είναι μια βρώμικη πόλη και μία συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου της. Γειτονιές ολόκληρες βρίθουν στο σκουπίδι, που μένει κάτω στους δρόμους αμάζευτο, στα πεζοδρόμια αλλά και στην πλατεία έχουν φυτρώσει χόρτα στα πλακόστρωτα, πλατείες έχουν "χορταριάσει" κάδοι μένουν άπλυτοι και παρατημένοι μέσα στη βρώμα, ο Μεσσαπίος έχει καταλήξει χειρότερη χωματερή απ' ότι ήταν ενώ σε όλα αυτά αν συμπληρώσουμε και την εγκατάλειψη την οποία έχουν υποστεί οι δρόμοι της πόλης, με λασπόνερα, λακκούβες και ούτω καθ' εξής, η εικόνα που δίνεται δεν έχει καμία σχέση με ότι βλέπαμε στο παρελθόν.

Υπάρχουν ημέρες που το σκουπίδι στην πλατεία των Ψαχνών, ειδικά Δευτέρα πρωί, οι πεταμένες σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, αποφάγια και ούτω καθ' εξής , είναι τόσα πολλά που δεν περιγράφονται, ενώ ο καθαρισμός τους γίνονται με ιδιαίτερα αργούς και νωθρούς ρυθμούς.
Η εικόνα με λίγα λόγια της έδρας του Δήμου και η εικόνα που αντικρίζουν τόσο οι πολίτες όσο οι επισκέπτες αλλά πολύ περισσότερο οι φοιτητές είναι έως σημείου αποκρουστική.
Μάλιστα πολύ συχνά στο διαδίκτυο από τους φοιτητές γίνεται λόγος για αυτή τη "βρωμοκατάσταση" που επικρατεί στην πόλη των Ψαχνών. Το θέαμα δε, το οποίο προσφέρει η Δημοτική Αρχή σε όλους μας, γίνεται "υπερπαραγωγή". Όταν κανείς βγει εκτός των ορίων της πόλης, όπου θα αντικρίσει σκουπίδια δεξιά και αριστερά στους δρόμους πεταγμένα άτακτα, μίνι χωματερές σε ιστορικούς χώρους και άλλα τέτοια ωραία, τα οποία ως περιοχή "μας ανεβάζουν πολύ στην εκτίμηση" των όσων περνούν από τα σημεία αυτά.
Από την άλλη παρά το φωτογραφικό υλικό που πολλές φορές σωρηδόν έχουμε αναδείξει από τέτοιες περιπτώσεις, κανενός το αυτί δεν ιδρώνει και αν ερωτηθούν οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι κάνουν ότι μπορούν.
Δυστυχώς, όπως φαίνεται αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μιας και δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντίδραση από τους πολίτες, οι οποίοι θα έπρεπε λογικά να αντιδρούν περισσότερο μιας και το σκουπίδι "κοσμεί" σε πολλές περιπτώσεις πολλά σημεία έξω από τα σπίτια τους.
Εμείς την όλη υπόθεση που αφορά την καθαριότητα και άπτεται της ποιότητας ζωής τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια δεν θα την εγκαταλείψουμε και ας "μαλλιάζει" η γλώσσα μας, έχουμε τεράστια υπομονή.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σωρεία φωτογραφιών και υλικού τόσο από την πόλη των Ψαχνών όσο και από την περιφέρεια του Δήμου, που έχουμε στη διάθεσή μας, το οποίο δείχνει "ανάγλυφα" την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα καθαριότητα-περιβάλλον-πολιτισμός στο Δήμο μας.

messapianews

Σχόλια