Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Ψαχνά

Αναδημοσίευση από messapianews

Σήμερα για την Ελλάδα είναι διπλή εορτή. Από τη μία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου Άγγελος Κυρίου ανακοίνωσε στην Παναγία το χαρμόσυνο μήνυμα ότι θα γεννήσει Υιό τον οποίον θα ονομάσει Ιησού και οποίος θα σώσει την ανθρωπότητα από την αμαρτία. Από την άλλη τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας όπου με θάρρος και τόλμη αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας από τον τουρκικό ζυγό.
Έτσι σήμερα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση. Στην περιοχή των Ψαχνών γύρω στις 10:00 άρχισε η ιερά δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Ηρώον, όπου βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία, κατάθεση στεφάνων, ο πανηγυρικός λόγος και κατόπιν η καθιερωμένη παρέλαση. Παρόντες ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος από την Περιφέρεια κος Καπελέρης, εκπρόσωποι από τις τοπικές Αρχές, Ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Τσατσαρώνης, οι Αντιδήμαρχοι Λαφαζάνης, Λύρας, Κοντάκης και Λάμπρου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Ψαθάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χασάνδρας, Μυλωνάς, Μύταλα Τζεράνη, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Γραμματικόγιαννη και πλήθος κόσμου. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των ΕθελοντώνΔασοπυροσβεστών. από την σημερινή εορτή.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην παρέλαση συμμετείχαν η φιλαρμονική, τα σχολεία της περιοχής, ο Παιδικός Σταθμός, η Πάλη-Ρυθμική, ο Χορευτικός Σύλλογος "Οι Ρίζες" και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων
Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Σχόλια