Επιτυχής η συμμετοχή των Λυκόπουλων του 1ου Συστήματος Μεσσαπίων στον εορτασμό των 80 χρόνων

Αναδημοσίευση από messapianews

Φέτος ο Προσκοπισμός γιορτάζει τα 80 χρόνια δράσης των Λυκόπουλων. Έτσι εχθές πραγματοποιήθηκαν δράσεις στην παραλία της Χαλκίδας από την Αγέλη Λυκόπουλων όλων των Συστημάτων Προσκόπων της Εύβοιας μεταξύ των οποίων και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων. Αρχηγοί της Αγέλης Λυκόπουλων Μεσσαπίων θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η Γιώτα Παπακυριακού και η Κατερίνα Κυρίκου. Το story των χθεσινών δράσεων όπως σημειώσαμε και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ ήταν η κλοπή του θυραιού και η έρευνα για την εύρεση αυτού. Περνώντας τα Λυκόπουλα από τέσσερις σταθμούς μάζεψαν όλα τα κατάλληλα στοιχεία για να βρεθούν οι κλέφτες. Για να πάρουν τα στοιχεία πέρασαν από διάφορες δοκιμασίες, όπως ομαδικά παιχνίδια, τραγούδι και όχι μόνο. Στον τελευταίο σταθμό τα Λυκόπουλα, αφού έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, διάβασαν διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων με φωνή μάγκικη, λυπημένη, χαρούμενη και ούτω καθεξής με παρότρυνση εκφωνήτριας του ραδιοφώνου.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων δράσεων των Λυκόπουλων έκλεισε με το πλέξιμο του σήματός τους στο πουκάμισο, που ήλθε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μέχρι στιγμής έχει περάσει από Λασίθι, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Φθιώτιδα αλλά και με το γαϊτανάκι. Τα Λυκόπουλα επέστρεψαν στο Προσκοπείο Χαλκίδας, όπου ακολούθησε η υποστολή της ελληνικής σημαίας.
Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο κος Καψούλης, ο Γιώργος Γιαννούλης,  η Εύη Χειμώνα, μία εκ των αρχηγών των Λυκόπουλων Μεσσαπίων και άλλοι





Σχόλια