Εορτασμός της Ώρας Γης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για μία ώρα το Σάββατο το βράδυ από τις 20:30 έως και τις 21:30 έσβησαν τα φώτα για μία ολόκληρη ώρα στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών εορτάζοντας την Ώρα Γης. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όσον αφορά το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και ειδικότερα την πόλη των Ψαχνών, η πρωτοβουλία αυτή ήταν του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων.
Λίγο πριν από την έναρξη της Ώρας Γης πρόσκοποι ενημέρωσαν τους καταστηματάρχες που διατηρούν καταστήματα στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών, ότι μπορούν να συμμετέχουν και οι ίδιοι σβήνοντας τα φώτα, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες συμμετείχαν στο κάλεσμα των Προσκόπων και έσβησαν για μία ώρα τα φώτα των καταστημάτων τους.

Την Ώρα Γης πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών πολλά παιχνίδια από το 1ο Σύστημα Προσκόπων και υπήρξε και αρκετό τραγούδι, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Αίσθηση βέβαια προκάλεσε η απουσία του Δήμου από την συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και ότι δεν έσβησε τα φώτα του Δήμου κάτι το οποίο γινόταν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης αρκετοί ήταν οι πολίτες που μας ανέφεραν ότι "για ακόμη μία φορά ο Δήμος είναι απόν. Εμείς συμμετείχαμε στην Ώρα Γης σβήνοντας τα φώτα των οικιών μας και ο Δήμος δεν μπήκε καν στον κόπο να κατεβάσει τον διακόπτη για μία ώρα. Θεωρούμε ότι δεν ήταν κάτι δύσκολο και κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει".
Παρόλα ταύτα ο εορτασμός της Ώρας Γης στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, στον οποίο φάνηκε και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των καταστηματαρχών της πόλης των Ψαχνών, παρόλο που ο Δήμαρχος για ακόμη μία φορά έγραψε τους πάντες, όπως είπαν χαρακτηριστικά πολλοί πολίτες, "στα παλιά του τα παπούτσια"!
messapianews

Σχόλια