Ασυνείδητοι βάζουν φόλες

Έξαρση γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Ψαχνών το φαινόμενο της φόλας σε αδέσποτα αλλά και κατοικίδια ζώα. Ασυνείδητοι και έως σημείου επικίνδυνοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μην έχοντας κανένα οίκτο απέναντι στη ζωή αυτών των πλασμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν μέλη και κάποιων οικογενειών για τους ιδιοκτήτες τους, τα δηλητηριάζουν με φόλες, γιατί ίσως τους ενοχλεί το γάβγισμα τους ή το νιαούρισμα τους ή γιατί ίσως προσβάλλεται η διαταραγμένη ψυχοσύνθεσή τους από την παρουσία τους.
Τις τελευταίες ημέρες πάνω από δέκα απόπειρες δηλητηρίασης ζώων έγιναν μέσα στην πόλη των Ψαχνών. Αυτό όμως που θορυβεί είναι το γεγονός ότι οι απόπειρες αυτές επεκτάθηκαν και σε κατοικίδια ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πέρα από φύλακες για τις ιδιοκτησίες τους, τα περιβάλλουν με τη στοργή και τη φροντίδα που τους αρμόζει και για αυτούς η ζωή τους έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Παρόλα αυτά κάποιοι ασυνείδητοι επαναλαμβάνουμε, στοχοποίησαν και αυτά τα πλάσματα και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να ρους αφαιρέσουν και τη ζωή.
Ας αντιληφθούν αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοί εγκληματίες. Και ειδικότερα σε ότι αφορά τη δηλητηρίαση κατοικίδιων ζώων, τα οποία έχουν ιδιοκτήτη, το αδίκημα τους είναι ποινικό. Για αυτό καλό θα ήταν αν αντιληφθεί κάποιος μια τέτοια ενέργεια, να την καταγγέλλει στον ιδιοκτήτη του άμοιρου ζώου και υποστηρίζοντας τον με τη μαρτυρία του ο ιδιοκτήτης να πηγαίνει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου ο δράστης να αντιμετωπίζει τις ποινικές κυρώσεις, όπου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάρα πολύ αυστηρές.
messapianews

Σχόλια