Συνέντευξη του Αντώνη Σεπετή, υποψήφιου βουλευτή με την Δημοκρατική Συμμαχία στην Εύβοια


Ο υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Συμμαχία κος Σεπετής Αντώνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1981, έχει τελειώσει στο ΤΕΙ Χαλκίδας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το 1999 είναι μέλος του σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου έχει λάβει μέρος σε αρκετές αποστολές σε όλη την Ελλάδα στην οργάνωση και αντιμετώπιση των καταστροφών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο κος Σεπετής εργάζεται ως Ελεγκτής Οχημάτων σε Ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
Συνάντηση είχαμε εμείς εχθές με τον Σεπετή συζητώντας για τα διάφορα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων. 
Καταρχήν τον ρωτήσαμε για τα διάφορα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Χαλκίδας και τα όσα ακούγονται περί μεταφοράς τμημάτων του Τεχνολογικού Ιδρύματος σε άλλη περιοχή. Ο κος Σεπετής, ο οποίος σπούδασε στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, μας ανέφερε ότι "δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο περί μεταφοράς τμημάτων του Τεχνολογικού Ιδρύματος". Επίσης μας ανέφερε ότι "τα κάθε φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τεχνολογικό Ίδρυμα αλλά και γενικότερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα θα πρέπει να επιλυθούν. Και όσον αφορά τα προβλήματα νομικής φύσης θα πρέπει η δικαιοσύνη να τα λύσει". Πέραν όμως αυτών ο κος Σεπετής στο θέμα των ΤΕΙ στηρίχτηκε περισσότερο στην ανάπτυξη τόσο του ίδιου του εκπαιδευτικού Ιδρύματος όσο και της ανάπτυξης της περιοχής, που μπορεί να συμβεί με αγαστή σχέση του ΤΕΙ, του Δήμου αλλά και των κατοίκων της περιοχής". Πριν λίγα χρόνια όπως μας ανέφερε είχε γίνει μία προσπάθεια με την μεταφορά των φοιτητών με αστικό λεωφορείο από την πόλη των Ψαχνών στο ΤΕΙ και το αντίθετο. Το λεωφορείο βέβαια έχει σταματήσει να λειτουργεί και όπως μας ανέφερε θα πρέπει να ξανά αρχίσει τη λειτουργία του και να γίνουν και άλλες τέτοιες κινήσεις. Ακόμη αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του ερευνητικού τομέα του ΤΕΙ που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων της περιοχής αλλά και στην ανάπτυξη αυτής.
Όσον αφορά το θέμα ευρέσεως εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό των Ψαχνών αλλά και άλλων τοπικών διαμερισμάτων της Μεσσαπίας ο κος Σεπετής μας τόνισε ότι θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν γίνει μελέτες για το ζήτημα αυτό τόσο επιδημιολογικές όσο και στα τρόφιμα και έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ανιχνεύτηκε να είχε αντιμετωπιστεί. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής, αν το νερό το οποίο πίνουμε είναι μολυσμένο, τόνισε χαρακτηριστικά. 
Στο ερώτημα που του θέσαμε για τις δειγματοληπτικές μελέτες, που θέλει να πραγματοποιήσει η εταιρεία ΕΛΜΙΝ στην περιοχή της Δίρφυς, μας ανέφερε ότι "θα πρέπει να γίνουν μελέτες από επιστήμονες για να δούμε αν επηρεάζουν οι δειγματοληπτικές μελέτες την περιοχή, αφού υπάρχουν πολλές ζώνες όπου προστατεύονται από την συνθήκη Natura 2000. Εάν επηρεάζουν οι συγκεκριμένες δειγματοληπτικές μελέτες, δεν θα πρέπει κάτι τέτοιο να συμβεί, διότι δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της περιοχής αλλά για καταστροφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρεθούν άλλες μορφές ανάπτυξης όπως αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάρκων και ούτω καθεξής".
Όσον αφορά το θέμα των υπαλλήλων των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ ο κος Σεπετής κατηγορηματικά ανέφερε ότι "ο Δήμαρχος θα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχουν πάρει η Περιφέρεια, το Υπουργείο και το Δημοτικό Συμβούλιο. τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο."
Στη συζήτηση που είχαμε αναφέρθηκε επίσης στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην προβολή αυτής μέσω ιστοσελίδας, που μπορεί να δημιουργηθεί, και η οποία θα προβάλλει τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις αλλά και τις φυσικές ομορφιές του Δήμου. Ακόμη, όπως είπε θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα μνημεία της περιοχής, τα οποία είναι κομμάτι της ιστορίας του τόπου, όπως το Κριεζώτειο, ο χώρος όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Αγγελής Γοβιός και ούτω καθεξής". 

Σχόλια