Διεθνείς διακρίσεις για το ελληνικό κρασί

«Μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, και φυσικά αγιωργίτικο και ξινόμαυρο. Το ξέρω: είναι όλα ελληνικά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά», γράφει η συντάκτρια των New York Times στις αρχές Μαΐου για τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού.
Λίγες ημέρες αργότερα, αποδεικνύεται ότι πολλοί συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της. Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles (στην Πορτογαλία) και Decanter (στο Λονδίνο), ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές. H συγκομιδή είναι εντυπωσιακή!

Από την Πορτογαλία επιστρέψαμε με 7 χρυσά και 25 αργυρά μετάλλια. Στον δεύτερο διαγωνισμό (με 14.199 συμμετοχές) αποσπάσαμε 6 κορυφαίες διακρίσεις (χρυσά μετάλλια), 46 ασημένια, 59 χάλκινα και 44 ετικέτες εντάχθηκαν στην κατηγορία «Commanded».
Στους πρώτους των πρώτων κατατάσσεται η «Γαία Οινοποιητική» που χάρη στις σαντορινιές ποικιλίες απέκτησε τα τρία από τα έξι χρυσά. Και ο γύρος του θριάμβου φαίνεται να μην έχει τελειώσει ακόμα, μια που εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό Citadelle du vin, όπου οι ελληνικές επιδόσεις διαφαίνονται πάλι εξαιρετικές. «Η Ελλάδα σού δίνει έναν λόγο να σηκώσεις το ποτήρι», γράφει σε διθυραμβικό του άρθρο ο Guardian αναφερόμενος στις ελληνικές πρωτιές.
Σύμφωνα με το skai.gr, η διευθύντρια, μάλιστα, του περιοδικού Decanter που διοργανώνει τον διαγωνισμό, κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες διακρίθηκαν για πρώτη φορά σε ποσοστό 72%, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
http://www.tsantiri.gr/ellada/diethnis-diakrisis-gia-to-elliniko-krasi.html

Σχόλια