Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών

Καθ' όλη την διάρκεια του Μαΐου μαθητές Δημοτικών απ' όλο το Νομό της Εύβοιας και κυρίως από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο των Ψαχνών στα πλαίσια του Προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Παραμύθι και Μουσείο". 
Πριν από δύο εβδομάδες, το μουσείο επισκέφτηκαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών και ξεναγήθηκαν σε αυτό. Σε επικοινωνία που είχαμε με μαθητές μας ανέφεραν ότι, είδαν το πως ήταν ένα παραδοσιακό σπίτι των Ψαχνών. Κατόπιν μεταφέρθηκαν σε διπλανή αίθουσα όπου διάβασαν ένα παραμύθι σχετικά με τα λουλούδια και το πιο είναι από αυτά το πιο ευγενικό. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στις υπόλοιπες αίθουσες του μουσείου βλέποντας παραδοσιακές φορεσιές, τη νυφική παραδοσιακή φορεσιά, εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στις εργασίες τους οι άνθρωποι όπως αγρότες, μελισσοκόμοι και ούτω καθεξής.
Οι μαθητές, που μίλησαν μαζί μας, τους έκανες μεγάλη εντύπωση το συγκεκριμένο πρόγραμμα και όπως μας ανέφεραν εντός του μήνα ή στις αρχές του επόμενου θα επισκεφθούν και πάλι το μουσείο, όπου θα ξανά διαβάσουν κάποιο παραμύθι. 

Σχόλια