Παραμύθι και γεωργικά εργαλεία στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών

Αναδημοσίευση από messapianews

Στα πλαίσια του προγράμματος Παραμύθι και Μουσείο πραγματοποίησαν ακόμη μία επίσκεψη εχθές στο Λαογραφικό Μουσείο των Ψαχνών μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης των Ψαχνών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο και ειδικότερα στην αίθουσα που βρίσκονται τα γεωργικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν πριν αρκετές δεκαετίες οι αγρότες της περιοχής για τις γεωργικές εργασίες τους.
Μετά την ξενάγηση εκπαιδευτικός διηγήθηκε στους μικρούς μαθητές ένα παραμύθι, στο οποίο εμπεριέχονταν και πολλά από τα εργαλεία, τα οποία είδαν στο Μουσείο. Ακολούθησε παιχνίδι με κάρτες, όπου μοιράστηκαν στους μαθητές, όπου είχαν γραμμένα διάφορα γεωργικά εργαλεία, τα οποία βρίσκονταν μέσα στο Μουσείο. Οι μαθητές έπρεπε να βρουν μέσα στο Μουσείο το εργαλείο, που αναφερόταν στην κάρτα που κρατούσε και κατόπιν να το ζωγραφίσει.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοήθησε πολύ τους μαθητές να γνωρίσουν πάρα πολλά στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, τώρα σε μια περίοδο που πέραν από την οικονομική κρίση, υπάρχει και πολιτισμική κρίση.
Όλοι ευελπιστούν ότι και την επόμενη σχολική χρονιά, θα υπάρξει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε οι μαθητές να έλθουν πιο κοντά στην παράδοση και στον πολιτισμό του τόπου τους, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια. 

Σχόλια