Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι

Αναδημοσίευση από messapianews

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Προκοπίου του Δήμου Κηρέως ο εορτασμός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, όπου βρίσκεται και το σκήνωμα του Οσίου. Σήμερα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε λιτάνευση του σκηνώματος στην κωμόπολη του Προκοπίου. Πλήθος κόσμου ακολούθησε την λιτάνευση μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Σίμος Κεδίκογλου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Azarov, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κος Ανέστης Ψαρός, μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων γειτονικών Δήμων όπως του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Μητροπολίτες, ιερείς, μοναχοί και πιστοί απ' όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπως Σερβία και Ρωσία.
Κατά την λιτάνευση έραναν πιστοί το σκήνωμα του Οσίου με ροδοπέταλα. Κατόπιν οι πιστοί πέρασαν κάτω από το σκήνωμα ζητώντας την ευλογία του Οσίου, όπου όλοι έχουν να διηγηθούν κάποια ιστορία, που ο Όσιος έχει βοηθήσει τους ίδιους ή συγγενικά τους πρόσωπα. Εκεί βρεθήκαμε και εμείς λίγη ώρα μετά από τη λιτανεία του σκηνώματος και προσευχηθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς.
Κατά την διαδρομή μας προς το ιερό σκήνωμα είδαμε αρκετό κόσμο να πηγαίνει με τα πόδια στο Προκόπι για να προσκυνήσουν τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο  και να του ζητήσουν τη βοήθειά τους για προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίζουν.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:



Σχόλια