Συνεχίζεται η ρίψη σκουπιδιών στο ποτάμι των Ψαχνών

Αναδημοσίευση από messapianews

Την Κυριακή 20 Μαΐου είχαμε δημοσιεύσει μία ανάρτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι των Ψαχνών και λίγα μέτρα μακρύτερα από το Δημοτικό κατάστημα του Δήμου, σε ότι αφορά την ρίψη διαφόρων λογιών σκουπιδιών. Τότε είχαμε δημοσιεύσει μαζί με την ανάρτηση και φωτογραφικό υλικό, όπου έδειχνε ακριβώς το ποια είναι η κατάσταση, η οποία επικρατεί.

Όμως απ' ότι φαίνεται η κατάσταση μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου ή μάλλον έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Οι ασυνείδητοι πολίτες μη σεβόμενοι το περιβάλλον, στο οποίο ζουν και αναπνέουν, συνεχίζουν να ρίχνουν απορρίμματα, μετατρέποντας σιγά-σιγά το ποτάμι σε μια μίνι χωματερή. Αυτοί όμως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, θα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Και βέβαια αυτό δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου και του αρθρογράφου αλλά δουλειά των αρμόδιων Αντιδημάρχων, των αρμόδιων φορέων αλλά και των οικολογικών συλλόγων που δρουν στην περιοχή. Κάτι όμως το οποίο, όπως δείχνει η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα και καθημερινώς, όσον αφορά την καθαριότητα, υποβαθμίζεται η πόλη.
Όμως η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει άμεσα απ' όλους. Και από τους πολίτες, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και από τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους, οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρούν κάθε μορφή ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος, απ' όπου και αν προέρχεται αυτή. Το ίδιο βέβαια θα πρέπει να πράττει και η Δημοτική Αρχή αλλά και οι Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι αλλά και οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και να μην κάνουν τα "στραβά μάτια" λόγω πελατειακών σχέσεων και όχι μόνο.
Η εικόνα του Δήμου πρέπει να αλλάξει. Στο χέρι όλων μας είναι. 

Σχόλια