Αναρριχητικό πεδίο Καραούλι

Απέναντι από τη Στενή βρίσκεται ο βράχος στο αναρριχητικό πεδίο Καραούλι.

Είναι ασβεστόλιθος αρίστης ποιότητας με ύψος από 15μ έως 80μ και διαθέτει κυρίως σπηλιές με έντονο ανάγλυφο και πλάκες με τακάκια και τρύπες.

Οι αναρριχητικές διαδρομές είναι εξοπλισμένες με ανοξείδωτες πλακέτες και μηχανικά ανοξείδωτα βύσματα 10mm. Στα ρελέ υπάρχουν δύο πλακέτες με ναυτικά κλειδιά. Οι σχοινιές είναι μία έως τρεις.

Χρήσιμα υλικά 12-15 σετάκια και σχοινί μονό 60 μέτρων, για τα ραπέλ που γίνονται από τις ίδιες. Η αναρ­ρίχηση γίνεται κυρίως σε γερές ασβεστολιθικές πλάκες και αρνητικά με έντονο ανάγλυφο σταλαγμιτικά, τακάκια, τρύπες.

Καλύτερη εποχή για αναρρίχηση θε­ωρούμε την Άνοιξη και το Φθινόπωρο χω­ρίς να αποκλείουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί πάντοτε ακόμα και στα μέσα Ιουλίου υπάρχει αεράκι στην περιοχή και σε συνδυασμό με την σκιά που πέφτει στα βράχια από τις 2.00 το μεσημέρι κάνει την αναρρίχηση ευχάριστη στην περιοχή.

Για τα “σκληρά” όμως απαιτείται να είναι ο καιρός δροσερός γιατί αλλιώς “ιδρώνουν” πολύ τα χέρια στις απαιτητικές διαδρομές των τριών συνεχόμενων αρνητικών σχοινιών.

Οι πρώτες αθλητικές διαδρομές ανοίχτηκαν από τον Γ. Θεοχαρόπουλο και τον Α. Σκευοφύλακα, οι οποίοι τις εξόπλισαν με πλακέτες, ενώ τα ρελέ έγιναν διπλά με δυο πλακέτες και ναυτικά κλειδιά, ώστε να είναι δυνατή η κατάβαση με ραπέλ.

Αρκετές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το Α.Π. Καραούλι θα βρείτε στο blog

Σχόλια