Μεταφορά Αστυνομικού τμήματος στα Ψαχνά;

Αναδημοσίευση από messapianews

Ελλιπής είναι η αστυνόμευση στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, αφού όπως είναι γνωστό μόνο τέσσερις αστυνομικοί υπάρχουν για να φυλάσσουν ένα ολόκληρο Δήμο. Για αυτό υπάρχουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και όσον αφορά και διάφορα άλλα θέματα, που άπτονται άμεσα από την αστυνόμευση, όπως είναι τα διπλοπαρκαρίσματα, το κυκλοφοριακό και άλλα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κος Γκαλούφας, πολίτης των Ψαχνών, όταν πήρε το λόγο μετά από τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κος Γκαλούφας, όπως σημειώσαμε και πιο πάνω αναφέρθηκε στην έλλειψη αστυνόμευσης με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι πολίτες της πόλης των Ψαχνών αλλά και ολόκληρου του Δήμου. Ένα πρόβλημα στο οποίο έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές και εμείς με ρεπορτάζ μας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Το πρόβλημα αυτό αναγνώρισε ότι υπάρχει και ο κος Δήμαρχος στην δευτερολογία του, και σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Επίσης σημείωσε ότι γίνονται κινήσεις για την μεταφορά του Αστυνομικού τμήματος από τη Ν. Αρτάκη στην πόλη των Ψαχνών, πράγμα το οποίο απ' ότι φαίνεται σύντομα θα υλοποιηθεί. Πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας αναφέρουν ότι μέχρι στις αρχές του φθινοπώρου το Αστυνομικό τμήμα θα έχει μεταφερθεί στην πόλη των Ψαχνών και θα επανδρωθεί με περισσότερο αστυνομικό προσωπικό.
Πολίτες, με τους οποίους συζητήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα μας ανέφεραν, ότι "είναι ευχής έργο να συμβεί κάτι τέτοιο ώστε να υπάρξει και λίγο αστυνόμευση σε αυτό τον τόπο και να νιώσουμε και λίγο ασφάλεια, αφού λόγω ελλείψεως αστυνομικού προσωπικού και πολλά προβλήματα δημιουργούνται όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και έχουν αυξηθεί κατά πολύ και οι κλοπές και οι ληστείες".

Σχόλια