Με ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα


Η αλήθεια είναι πως μετά το 1-1 του Γιώργου Σαμαρά πιστέψαμε στο... θαύμα, αλλά τελικά δεν αντέξαμε. Σημασία έχει, όμως, ότι παλέψαμε.
Εξαρχής, άλλωστε η Γερμανία ήταν το φαβορί... Ολοι το γνωρίζαμε αυτό, παρότι ίσως το... παρακάναμε λίγο τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά ο ενθουσιασμός είναι ένα χαρακτηριστικό των ελλήνων που δεν αλλάζει.
Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ως χαμένο το ματς. Τα παιδιά μπήκαν στο γήπεδο και πάλεψαν... Γι` αυτό και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων των ελλήνων. Δεν πέτυχαν και λίγα...
Εδωσαν και πάλι το παρών σε μία μεγάλη διοργάνωση και δεν αρκέστηκαν στη συμμετοχή. Απέκλεισαν τους ρώσους και βρέθηκαν ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εντάξει, καλομάθαμε με το Euro 2004, αλλά δεν μπορούμε να χάνουμε το μέτρο.

Η συμμετοχή μας στην οκτάδα είναι μεγάλη επιτυχία. Οπως και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε ανελλιπώς σε Euro και Μουντιάλ.
Αυτός είναι και ο επόμενος στόχος μας... Το Μουντιάλ της Βραζιλίας!
Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας. Στα τελικά προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι μεταξύ των συνολικά εννέα ομίλων θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήρια.
Η Ελλάδα ξεκινά την προσπάθειά της στις 7 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λετονία, ενώ τέσσερις μέρες μετά φιλοξενεί τη Λιθουανία. Στις 12 Οκτωβρίου υποδέχεται τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και στις 16 του ίδιου μήνα αναμετράται με τη Σλοβακία εκτός έδρας.

Υλικό υπάρχει, η ανανέωση έχει ήδη ξεκινήσει, εμπιστοσύνη στον Σάντος υπάρχει και το Πειρατικό βάζει πλώρη γι` άλλες Πολιτείες...


 http://www.sport.gr

Σχόλια