Βιολογικός Καθαρισμός ένα απαραίτητο έργο για την περιοχή των Ψαχνών

Αναδημοσίευση από messapianews

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα είναι έργο "πνοής" για την περιοχή και το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια είναι αυτό της δημιουργίας Βιολογικού Καθαρισμού. Ένα έργο, μέσω του οποίου θα γίνεται συλλογή, αποκομιδή και μεταφορά λυμάτων στα τοπικά διαμερίσματα των Ψαχνών και της Καστέλλας. Προσπάθειες βέβαια έγιναν να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Βιολογικού Καθαρισμού και το Δημοτικό Διαμέρισμα των Πολιτικών κάτι το οποίο όπως δεν κατέστη δυνατό, τουλάχιστον απ' ότι έχει ειπωθεί από τα χείλη του Δημάρχου.
Το συγκεκριμένο έργο πάντως έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013” το έργο “ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΨΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ”,
προϋπολογισμού 15.290.742,13€.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που είχε δημοσιεύσει ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος σχετικά με το θέμα κατά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αναφέρεται ότι με το έργο αυτό θα κατασκευαστεί: α) νέος βιολογικός καθαρισμός επεξεργασίας λυμάτων β) εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στα Ψαχνά και στην Καστέλλα, μήκους 19.000m γ) θα αγοραστεί οικόπεδο για την κατασκευή του
βιολογικού καθαρισμού και θα γίνουν οι συνδέσεις με δίκτυα Οργανισμών Κοινής
Ωφέλειας (ΟΚΩ).
Ένα τέτοιο έργο θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος, στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και στην προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών.
Όπως σημειώνουν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης και οι απλοί πολίτες ένα τέτοιο έργο θα βοηθήσει πάρα πολύ και στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαπίας με το νερό. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις πολιτών σχετικά με το θέμα που μας είπαν: "Ένα έργο, το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια είναι το ΒΙΟΚΑ. ελπίζουμε τελικά να πραγματοποιηθεί τώρα, διότι πολλά ακούμε, πολλές υπογραφές πέφτουν και τελικά λίγα από αυτά είναι πραγματοποιήσιμα. Για παράδειγμα από το 1986 ακούμε για το φράγμα της πόλης, που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Μπαλτατζής και τελικά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο και με τον ΒΙΟΚΑ, διότι το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για την περιοχή και είναι πνοή ζωής". 

Σχόλια