"Προς κλείσιμο" η φιλαρμονική του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων


Αναδημοσίευση από messapianews

Η ιστορία της φιλαρμονικής στην περιοχή μας αρχίζει από το 1983 με μαέστρο τον κο Γιώργο Σίνα. Η συγκεκριμένη φιλαρμονική κράτησε είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια και το έργο της πάρα πολύ μεγάλο. Όλοι οι Ψαχνιώτες αλλά και οι κάτοικοι και των γύρω περιοχών αλλά και όχι μόνο έχουν να μιλήσουν  με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον κο Σίνα, όσο και για όσους πλαισίωναν την φιλαρμονική. Το έργο της συγκεκριμένης μπάντας είχε γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Πολλοί ήταν που συμμετείχαν σε αυτή ή άρχισαν τα πρώτα τους βήματα. Όμως παρ΄όλα ταύτα η συγκεκριμένη μπάντα δυστυχώς το 2005 για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους διαλύθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φιλαρμονική στα Ψαχνά και να υπάρχει έντονη δυσφορία από αρκετούς πολίτες σχετικά με την διάλυση αυτής. Αργότερα έγινε ακόμη μία προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί και πάλι φιλαρμονική με μαέστρο την μαθήτρια του κου Σίνα κα Μαρία Κωνσταντινίδη αλλά δεν καρποφόρησε. Το 2010 μία ακόμη προσπάθεια έγινε από τον κο Πάνο Τζανετή, ο οποίος κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να συμπληρώσει το χαμένο έδαφος που είχε δημιουργηθεί από το 2005 και εξής. Κατάφερε να δημιουργήσει μία νέα φιλαρμονική, όπου το έργο της σε αυτά τα δύο χρόνια ήταν πολύ μεγάλο.

Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η ιστορία επαναλαμβάνεται και για ακόμη μία φορά θα μείνει η περιοχή "ορφανή" από φιλαρμονική. Και οι λόγοι για ακόμη μία φορά είναι οικονομικοί. Ο κος Τζάνετης παραμένει απλήρωτος από το 2010 και δεν του έχει καταβληθεί τίποτα από τα δεδουλευμένα του. Έστειλε εξώδικο προς το νέο νομικό πρόσωπο, έστειλε έγγραφο επίσχεσης εργασίας, αλλά απ' ότι φαίνεται καμία ανταπόκριση δεν υπήρχε από την αντίθετη πλευρά. Με αποτέλεσμα ο κος Τζανετής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, να σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει σε άλλο Δήμο, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του έχουν γίνει και από αλλού προτάσεις.
Κάτι τέτοιο όμως θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής για δεύτερη φορά. Και υπεύθυνοι, όπως αναφέρουν και αρκετοί πολίτες, θα είναι η Δημοτική Αρχή και Δημοτική συμπολίτευση. Βέβαια δεν λείπουν και οι αντιδράσεις και προς την αντιπολίτευση αλλά και προς τους συλλόγους που θέλουν να λέγονται πολιτιστικοί, αλλά δεν έχουν κάνει ουδεμία κίνηση ώστε να βρεθεί τρόπος για να παραμείνει στην περιοχή.
Πληροφορίες, τις οποίες αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, αναφέρουν ότι έγινε πρόταση στον κο Σίνα να ξανά δημιουργήσει φιλαρμονική στο Δήμο, πρόταση την οποία αρνήθηκε, όπως λένε οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Πάντως όπως και να έχει με την πολιτική που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή αλλά και από τη συμπολίτευση υποβαθμίζεται συνεχώς ο Δήμος ακόμη και στον πολιτιστικό τομέα, κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αφού στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ο κος Δήμαρχος αναφέρει για δίκτυο των πολιτιστικών μνημείων, ανάπτυξη του τουρισμού, κ.οκ. κάτι το οποίο όμως μοιάζει "όνειρο θερινής νυχτός".

Σχόλια