Αντιδράσεις για το Ρόνγκ όπου αποκάλεσε γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων την Αγγλία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τοποθέτηση του κου Ρονγκ κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγγλία και κυρίως η αναφορά του, ότι "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην γενέτειρά τους" εννοώντας τον Λονδίνο.
Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 776 π.Χ. στην Ελλάδα και σταμάτησαν επί Μ. Θεοδοσίου για να αρχίσουν και πάλι το 1896 και πάλι από την Ελλάδα. Επομένως η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν εντελώς άστοχη και κατά κάποιο τρόπο προσβλητική τόσο για την Ελλάδα όσο και γενικότερα για το ολυμπιακό ιδεώδες.
Πολλές ήταν και είναι οι αντιδράσεις μέχρι και αυτή την ώρα πολλών Ελλήνων και όχι μόνο για την τοποθέτηση αυτή του κου Ρονγκ, και τα μηνύματα στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης είναι πάρα πολλά σχετικά μ το θέμα αυτό.
Για αυτό τόσο ο κος Ρονγκ όσο και όλοι οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι καλό να προσέχουν τι λένε, που το λένε και πότε το λένε. Μην τα καταργούμε και μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Σχόλια