Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Βρισκόμαστε πλέον στην 3η ημέρα των αγώνων όπου έχουμε δυναμική ελληνική παρουσία, καθώς 21 Έλληνες αθλητές ξεκινούν τις προσπάθειές τους για διάκριση.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα δούμε τους Γιάννης Δρυμωνάκο και Στέφανο Δημητριάδη στην κολύμβηση, τους Ευθύμη Μίτα και Νίκο Μαυρομάτη στην σκοποβολή, την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στο τζούντο, τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ πονγκ, την Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη στο μπιτς βόλεϊ, τους Διονύση Δήμου, Μιχάλη Πατεινιώτη, Βαγγέλη Χειμωνά,
Γιάννη Μιτάκη, Αιμίλιο Παπαθανασίου, Αντώνη Τσότρα και Άννα Αγραφιώτη στην ιστιοπλοϊα, τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου στην κωπηλασία και την Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία.
Ας τους δούμε λίγο πιο αναλυτικά:


Γιάννης Δρυμωνάκος – Στέφανος Δημητριάδης
Ελληνική συμμετοχή στην κολύμβηση έχουμε μόνο στα 200μ. πεταλούδα και μάλιστα διπλή με τους Γιάννη Δρυμωνάκο και Στέφανο Δημητριάδη να ρίχνονται γύρω στις 12:30 στην μάχη για μία θέση στους βραδυνούς ημιτελικούς. Ο 28χρονος πρωταθλητής δεν τα κατάφερε στα προκριματικά των 400μ. μικτή ατομική με συνέπεια να αποκλειστεί από τον τελικό επιβεβαιώνοντας έτσι ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σήμερα θα αγωνιστεί στα 200μ. πεταλούδα έχοντας τον έβδομο καλύτερο χρόνο στην τρίτη προκριματική σειρά με χρόνο 1:56:48 και θα ξεκινήσει από τον πρώτο διάδρομο. Στην μάχη ρίχνεται για πρώτη φορά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Δημητριάδης. Ο 19χρονος κολυμβητής, ο οποίος έχει τον χειρότερο χρόνο στην τέταρτη προκριματική σειρά με 1:56:82, θα ξεκινήσει από τον όγδοο διάδρομο.
Ευθύμης Μίτας, Νίκος Μαυρομάτης
Πρώτη ελληνική παρουσία σε αυτή την τρίτη ημέρα των αγώνων είναι ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο σκιτ, Ευθύμης Μίτας, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Μίτας που αγωνίζεται στις 11 το πρωί στα προκριματιά του σκιτ της σκοποβολής έχει μία πολύ σπουδαία διάκριση όπως είπαμε παραπάνω, καθώς είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 150/150 βολές, παίρνοντας και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2012.
Στις 12 ώρα Ελλάδας ξεκινάει τις προσπάθειές του και ο Νίκος Μαυρομάτης στη σκοποβολή, στο ίδιο όπλο με τον Ευθύμη Μίτα, έχοντας στο ενεργητικό του ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008. Αυτή θα είναι η παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ιουλιέτα Μπουκουβάλα
Στη μάχη των ολυμπιακών αγώνων μπαίνει από σήμερα και η πρωταθλήτρια τζουντόκα μας, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η γιαννιώτισσα αθλήτρια του τζούντο αγωνίζεται σήμερα στο γ΄ προκριματικό γκρουπ στην κατηγορία των -57 κιλών στις 11:44 ελπίζοντας να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση και φυσικά να λάβει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.
Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, τίθεται αντιμέτωπη με την Κουβανή, Γιουριλέιντις Λουπέτει Κόμπας. Οι δύο τζουντόκες είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί πριν από 12 χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στη Ναμπούλ της Τυνησίας. Τότε η Λουπετέι είχε αναδειχτεί νικήτρια.
Η σημερινή μάχη θα λάβει χώρα φυσικά σε άλλες βάσεις, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια δεν βρίσκεται τυχαία τόσο ψηλά (8η θέση) στην παγκόσμια κατάταξη των -57 κιλών. Εάν νικήσει την αντίπαλό της η Μπουκουβάλα τότε στον επόμενο γύρο θα αγωνιστεί με τη Ρωσίδα, Ίρινα Ζαμπολύντινα. Αν όλα πάνε καλά και εκεί, τότε η αθλήτριά μας θα αντιμετωπίσει την τρεις φορές ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Πορτογαλία, Τέλμα Μοντέριο.
Η Μπουκουβάλα το 2004
Η ταλαντούχα τζουντόκα μας, δεν κατάφερε να διακριθεί «εντός έδρας» αφού αποκλείστηκε στο προκριματικό γύρο από τη Βρετανίδα Σόφι Κοξ.
Άλλες διακρίσεις
Η γεννημένη το 1983 στα Ιωάννινα, Ιουλιέττα, έχει ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ουκ ολίγες φορές σε διάφορα Γκραντ Πρι, παγκόσμια και ευρωπαϊκά κύπελλα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα χρυσά της μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων κάτω των 23 ετών (U23) του 2003 και του 2005 καθώς και εκείνο του παγκόσμια κύπελλο του 2010 στο Μπακού.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο κύπελλο της Μαδρίτης του 2012, δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό, πραγματοποίησε ωστόσο μια άκρως όμορφη προσπάθεια τερματίζοντας Τρίτη.
 Καλλίνικος Κρεάνγκα – Παναγιώτης Γκιώνης
Τον δεύτερο αγώνα τους στο απλό ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα δώσουν οιΚαλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης. Οι Έλληνες πρωταθλητές τα πήγαν εξαιρετικά στους πρώτους τους αγώνες και προκρίθηκαν με άνεση στον τρίτο γύρο επικρατώντας των Ζαν Μισέλ Σέϊβ και Ομάρ Ασάρ με 4-1 και 4-0 αντίστοιχα.
Οι αγώνες που θα δώσουν στον τρίτο γύρο οι έλληνες αθλητές είναι σαφώς πιο δύσκολοι. Ο Κρεάνγκα θα αντιμετωπίσει (13:00 ώρα Ελλάδας) τον Δανό Μίχαελ Μέϊζ (Νο13 του ταμπλό) ενώ ο Γκιώνης θα αντιμετωπίσει (15:00 ώρα Ελλάδας) τον Ιάπωνα Σέϊα Κισικάουα (Νο12 του ταμπλό) σε μια προσπάθεια να  προκριθούνε στους “16” του αγωνίσματος.
Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη
Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τις Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του μπιτς βόλλεϊ ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τις Ελβετίδες Κουν και Τσούμκερ και παρά τα παράπονα για τις αποφάσεις της διαιτησίας, τα λάθη του πρώτου σετ δεν έπρεπε να συμβούν. Τώρα λοιπόν είναι αναγκασμένες να τα δώσουν όλα κόντρα στις Ρωσίδες Βασίνα και Βοζάκοβα. Και μπορεί να βρίσκονται στο νούμερο 23 της κατάταξης του τουρνουά, με τις Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη να είναι αυτήν τη στιγμή στο 14, αλλά στην πρεμιέρα νίκησαν με 2-1 σετ τις πανίσχυρες Κινέζες Ξου και Ζιανγκ και έμπλεξαν τον όμιλο αποδεικνύοντας ότι είναι ικανές για όλα.
Τα πράγματα είναι απλά στον αγώνα που ξεκινά στις 18:30 ώρα Ελλάδας. Με νίκη το δίδυμο των Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη αναπτερώνει τις ελπίδες για τη συνέχεια, ενώ με ήττα η περιπέτειά τους στο Λονδίνο λαμβάνει τέλος. Όπλο των Ρωσίδων είναι η Βασίνα που με ύψος 1,87 κυριαρχεί στα μπλοκ, αλλά όταν οι Ελληνίδες βρίσκουν ρυθμό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Περιμένουμε έναν παθιασμένο και δυνατό αγώνα για την επιβίωση στο τουρνουά.
Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης, Βαγγέλης Χειμωνάς, Γιάννης Μιτάκης, Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας, Άννα Αγραφιώτη
Με αρκετές ελληνικές συμμετοχές συνεχίζεται σήμερα το αγώνισμα της ιστιοπλοϊας, καθώς τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκινούν οι Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης, Βαγγέλης Χειμωνάς και Άννα Αγραφιώτη. Γιάννης Μιτάκης, Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους από χθες.
Στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας λοιπόν αγωνίζονται στα 49er στην ιστιοπλοϊα οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατεινιώτης. Ο Διονύσης Δήμου έχει στην συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Εφήβων και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό Lightning, ενώ ο Πατεινιώτης είναι κάτοχος ενός χρυσού στο Παγκόσμιο Νέων του 2001 στα Lightning, αλλά και μία δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό στα Lightning το 2001. Επίσης, έχει μία τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό στα Optimist το 1999 και μία δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORCI το 2008.
Την ίδια ώρα στον… χορό των αγώνων μπαίνει και ο Βασίλης Χειμωνάς στα Laser, καθώς και η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial. O κάτοχος ενός χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο του 2002 συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008 και ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από την 16η και 16η θέση αντίστοιχα.
Όσο για την Άννα Αγραφιώτη, η νεαρή ιστιοπλόος είναι μόλις 21 ετών και παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε μία Ολυμπιάδα, προσδοκώντας να αποκομίσει χρήσιμες εμπειρίες για την μελλοντική καριέρα της.
Συνέχεια στις προσπάθειες τους δίνουν σήμερα και οι Μιτάκης, Παπαθανασίου και Τσότρας, με τον πρώτο να αγωνίζεται στην τρίτη ιστιοδρομία στα Finn στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Ο Μιτάκηςπήρε μέρος χθες σε δύο ιστιοδρομίες, παίρνοτας μία τέταρτη και μία 21η θέση. Έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς και στην γενική κατάταξη βρίσκεται 13ος.
Επίσης, στις 17:20 ώρα Ελλάδας έχουμε την τρίτη ιστιοδρομία στα Star, στην οποία συμμετέχουν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας που αγωνίστηκαν και χθες, καταλαμβάνοντας μία τρίτη και μία τελευταία θέση στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες.
Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου
Στις 12:40 ρίχνονται στην μάχη για μετάλλιο τέσσερις κωπηλάτες μας οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου. Οι τέσσερις Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν στα προκριματικά της τετράκωπου άνευ.

Για τους πρώτους τρεις είναι η πρώτη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη, ενώ για τον Χρήστου η δεύτερη μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Οι διακρίσεις τους πολλές, οι κορυφαίες όμως είναι το χρυσό μετάλλιο του Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό του 2009, τα χρυσά του Τσίλη στα Ευρωπαϊκά του 2008 και του 2011, οι πρωτιές του Τζιάλλα στα Ευρωπαϊκά του 2008, 2009 και 2011 και τα χρυσά του Χρήστου στα Ευρωπαϊκά του 2008 και του 2011. Ας ελπίσουμε να υπάρξει και μία ανάλογη επιτυχία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που το επίπεδο βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολο από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση.
Ευαγγελία Ψάρρα-Τοξοβολία
Μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνιση της στους αγώνες κατάταξης του ατομικού γυναικών της τοξοβολίας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευαγγελία Ψάρρα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι την Ινδή Μπομπάιλα Ντέβι Λάισραμ, στους αγώνες άνα ζεύγη.
Η Ευαγγελία Ψάρρα στους αγώνες κατάταξης της Παρασκευή 27 Ιουλίου κατέλαβε την 43η θέση ανάμεσα στις 64 συνολικά διαγωνιζόμενες. Η εμφάνιση αυτή δεν ήταν ότι καλύτερο έχει να δείξει η Ελληνίδα τοξοβόλος και γι αυτό περιμένουμε πολλά στο σημερινό της αγώνα για την φάση των 64.
Η αντίπαλός της Μπομπάιλα Ντέβι Λάισραμ κατέλαβε στους αγώνες κατάταξης την 22η θέση με 651 έναντι 636 της Ευαγγελίας.
 Εμείς από Τα Νέα Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους!

Σχόλια