Θερινό Σχολείο Δημιουργικής Απασχόλησης


Θερινό Σχολείο Δημιουργικής Απασχόλησης των Μαθητών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά»
To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, διοργάνωσε την Πέμπτη, 19/7/2012 (10:00-12:00) στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας εκδήλωση παρουσίασης των δραστηριοτήτων/εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο λειτουργίας του Θερινού Σχολείου Δημιουργικής Απασχόλησης των Μαθητών των σχολείων της ευρύτερης περιοχής κατά το χρονικό διάστημα 20/6/2012 – 20/7/2012.



Στο θερινό σχολείο που παρακολούθησαν 50 μαθητές και παιδιά προσχολικής ηλικίας διεξήχθησαν εμψυχωτικές δραστηριότητες (μουσικό παιχνίδι, χορός, αθλητισμός κ.λπ.), ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών δημοτικού και δράσεις προετοιμασίας των νηπίων και των μικρότερων σε ηλικία παιδιών για την ένταξή τους στο σχολικό σύστημα.

Συντελεστές της καινοτόμας και άκρως επιτυχημένης εκπαιδευτικής παρέμβασης ήταν η νηπιαγωγός κα Μπούρικα Γαρυφαλλιά, η δασκάλα κα Κρηζίνη Αικατερίνη, η μουσικός κα Παπαντωνίου Αθανασία, η διαμεσολαβήτρια κα Κατσαρή Ζωγραφιά, και η καθαρίστρια του σχολείου κα Μαίρη Καλυβιώτη, με υπεύθυνο συντονιστή του προγράμματος τον κ. Ευάγγελο Ι. Χαϊνά. Για την πραγματοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος καθοριστική συμβολή είχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Συρίμης Γεώργιος, η Διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας κα Γιαμαρέλου Αλεξία, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
κα Αϊδίνη Ελένη, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ορφανός Πέτρος και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κα Σαμαρά Αικατερίνη.
eviatop

Σχόλια