Προβολή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων μέσα από την έκθεση "Γη της ελιάς"

Αναδημοσίευση από messapianews

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και ειδικότερα από 1-8 Ιουλίου έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Ψαχνών η διεθνής έκθεση ζωγραφικής "Γη της ελιάς" όπου περιλάμβανε ζωγραφιές καλλιτεχνών και όχι μόνο απ' όλο τον κόσμο αλλά και προϊόντα που σχετίζονται με την ελιά, από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων . Η επόμενη "στάση" της διεθνούς αυτής έκθεσης, όπου κάνει γνωστά παγκοσμίως τόσο έργων τέχνης καλλιτεχνών από το Δήμο αλλά και απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και των τοπικών προϊόντων από ελιά, όπως ελιές για βρώση, ελαιόλαδο, αλοιφές από λάδι κ.ο.κ,  ήταν στο Monastir της Τυνησίας από 2-12 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Monastir την διεθνή έκθεση ‘’ Γή της ελιάς’’ που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς φιλίας και συνεργασίας του δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου στο Δήμο  Monastir και στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φεστιβάλ Τυνησίας.

 Επόμενη  "στάση" της συγκεκριμένης διεθνούς έκθεσης θα είναι από 9 έως 30 Νοεμβρίου στο Λαγκάρνο της Ελβετίας, ενώ κατά το έτος 2013 θα βρεθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου όπως Ιταλία και αλλού.
Αυτή η κίνηση είναι μία προσπάθεια ώστε να αναδειχθούν η τέχνη και τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και όχι μόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Μία προσπάθεια που θα πρέπει να στηριχτεί και να αναδεικνυθεί απ' όλους μας και ειδικότερα τώρα που η οικονομική κρίση μας ταλαίζει όους μας.
Πέρα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια που διοργανωτής και εμψυχωτής αυτής είναι η κα Ευμορφία Γκίκα-Ραχούτη η οποία κατάγεται από το Τοπικό Διαμέρισμα του Σταυρού, θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες, διότι μέσα από αυτές μπορούν να δημιουργηθούν όλες οι κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να έλθει οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο.

Σχόλια