Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ τον Οκτώβριο στη Χαλκίδα



Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Στα έξι χρόνια διεξαγωγής του, το φεστιβάλ έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους.

Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις, την πρωτοτυπία ιδεών , την νεωτεριστική ματιά αλλά και την διάθεση ανανέωσης του ταλέντου, επιλέχτηκαν 60 συνολικά ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011-2012.

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 32 ταινίες-ντοκιμαντέρ. Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses,μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας καθώς και ημερίδα παρουσίασης των εργαστηρίων με θέμα ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τα τμήματα κινηματογράφου των Πανεπιστήμιων Αιγαίου,Παντείου και Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Σχόλια