Ψηφιακή μελέτη σε επαναλαμβανόμενες ανθρώπινες συμπεριφορές

Ο Rick Smolan, φωτογράφος-δημιουργός της πρωτοποριακής σειράς λευκωμάτων «Α Day in the Life» και διοργανωτής  πολλών πρωτοβουλιών crowdsourcing με παγκόσμια απήχηση, παρουσίασε μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί και να συγκρίνει πτυχές της ζωής του για ένα διάστημα επτά ημερών, μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης.

Η εφαρμογή «The Human Face of Big Data» χρησιμοποιεί τους αισθητήρες της συσκευής, ενώ παράλληλα ζητά από τον κάτοχό της να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεις σχετικά με τα όνειρα και τα ενδιαφέροντα του ή την άποψη του για την οικογένεια, τον ύπνο, την εμπιστοσύνη, το σεξ και τον ρόλο της τύχης στη ζωή του. Ηδη, έχει ξεκινήσει η διάθεση της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και θα ακολουθήσει για το iOS.


Οι χρήστες  της εφαρμογής θα μπορούν να καταγράψουν την καθημερινή τους διαδρομή, να μοιραστούν με άλλους αντικείμενα ή συνήθειες που θεωρούν ότι τους φέρνουν τύχη, να ρίξουν μια ματιά στο τι είναι αυτό που θα ήθελαν κάποιο άλλοι άνθρωποι να ζήσουν για μία, έστω, φορά στη ζωή τους και να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά του κόσμου στον οποίο ζουν.

Στις 2 Οκτωβρίου  ο Smolan και η ομάδα του διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη, όπου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικούς από τους κορυφαίους αναλυτές δεδομένων να ερμηνεύουν και να απεικονίζουν γραφικά τις πληροφορίες που έστειλαν άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο σε διάστημα επτά ημερών, χρησιμοποιώντας το κινητό τους και το ειδικό app. Ενα ζωντανό webcast θα επιτρέψει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τις ενημερώσεις καθ’ όλη τη  διάρκεια της ημέρας.

Μόλις ολοκληρωθεί  το φιλόδοξο εγχείρημα, τα (ανώνυμα) δεδομένα θα προωθηθούν σε ερευνητές, επιστήμονες  και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποτυπωθούν οπτικά οι δραστηριότητες της ανθρωπότητας στη διάρκεια μιας εβδομάδας του 2012.


Πρώτο Θέμα

Σχόλια