Κολοβρέχτης: Από Natura μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο

Αναδημοσίευση από mesapianews


Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας το "σαφάρι" όσον αφορά την καθαριότητα από την πλευρά του messapianews θα συνεχιστεί σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Εχθές βρεθήκαμε στο δρόμο που οδηγεί από την περιοχή "Κολοβρέχτης" στην περιοχή "Φτελιά". Οι εικόνες, όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω, δείχνουν την αποκρουστική κατάσταση η οποία επικρατεί προς όλο το μήκος του δρόμου.

Αριστερά και δεξιά του κεντρικού δρόμου βρίσκονται διάσπαρτοι σκουπιδότοποι, ακόμη και πλησίον καλλιεργήσιμων χωραφιών, στους οποίους κανείς μπορεί να δει από τελάρα μέχρι και μπάζα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
Υπεύθυνοι για την όλη αυτή κατάσταση, η οποία επικρατεί έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι πολίτες αλλά και οι καλλιεργητές που εναποθέτουν τα απορρίμματα όπου αυτοί βρουν, χωρίς καν να τους ενδιαφέρει την οικολογική καταστροφή που πράττουν αλλά και το πόσο κακό προκαλούν στην δημόσια υγεία, με την όλη αυτή κατάσταση.
Επίσης μεγάλη είναι η ευθύνη του Δήμου Διρφύων-Μεσαπίων και ειδικότερα του Δημάρχου κου Μπουροδήμου αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας, όπου, όπως διαπιστώσαμε και εμείς ιδίοις όμμασιν, έχουν να καθαρίσουν εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα την συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί "βουνά" σκουπιδιών σε πάρα πολλά σημεία.
Βέβαια δεν θα πρέπει να παραληφθεί και η ευθύνη των οικολογικών και όχι μόνο συλλόγων της περιοχής, όπου δεν έχουν κάνει ουδεμία κίνηση, παρ' όλο που είναι γνωστό ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή από το Natura 2000 και ότι υπάρχουν σπάνια είδη ζώων, όπως είδαμε και εμείς διερχόμενοι από το σημείο, και κυρίως πτηνών, όπου τρέφονται με σκουπίδια και με λύματα.
Η κατάσταση αυτή, η οποία επικρατεί είναι εντελώς αποκρουστική και για του λόγου το αληθές δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:







Σχόλια