Αφιέρωμα στον μετεωρολογικό σταθμό της Ιστιαίας.

Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το eviaweather για τον Μετεωρολογικό Σταθμό της Ιστιαίας. Ας δούμε τι αναφέρει σε αυτό το αφιέρωμα.
Αναδημοσίευση από eviaweather


"Από τον Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί αδιάκοπα ο μετεωρολογικός σταθμός επαγγελματικών προδιαγραφών του κ. Σχορετσανίτη στην Ιστιαία.
Ο σταθμός είναι Davis Wireless Vantage Pro2 with Standard Radiation Shield . Η εξωτερική μονάδα αποτελείται από: αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, βροχόμετρο και ανεμόμετρο. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι μέσα σε κλωβό προστασίας για ακριβέστερη μέτρηση θερμοκρασίας. Ένα μικρό φωτοβολταϊκό φορτίζει μία μικρή μπαταρία των 3Volt για την αυτόνομη τροφοδοσία της
μονάδας. Είναι τοποθετημένος σε ανοιχτό χώρο μακριά από φυσικά ή τεχνητά εμπόδια, μηδενίζοντας έτσι σφάλματα των μετρήσεων. Ο κλωβός με τον αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας και το βροχόμετρο, βρίσκεται σε απόσταση 2μ. από το έδαφος (χώμα), ενώ το ανεμόμετρο βρίσκεται σε ύψος 5μ. Το υψόμετρο της θέσης του είναι 55μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εμείς σαν eviaweather θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το http://istiaianews.blogspot.gr/ για τις πληροφορίες καθώς και τον ιδιοκτήτη του σταθμού για τα σημαντικά δεδομένα που μας παρέχει!"

Σχόλια