ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: Μέχρι το Δεκέμβριο η έκθεση Βαρλάμη στην Λαμία.

Συνεχίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο,η έκθεση «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη στη Λαμία.
Στο κτίριο Α΄ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας σε χώρο 2500τμ παρουσιάζονται περισσότερα από 150 έργα, φιλοτεχνημένα από τον Ευθύμιο Βαρλάμη με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Στην έκθεση παρουσιάζεται σε ειδική αίθουσα προβολής για πρώτη φορά η συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Ευθύμιο Βαρλάμη πάνω στο Ορατόριο το Κατά Σαδδουκαίων. Είναι ένα φιλμ 15 λεπτών όπου συνυπάρχει η μουσική με την ζωγραφική σε μία πρωτότυπη συνέργια.
Ήδη πολλά σχολεία της Λαμίας έχουν επισκεφθεί την έκθεση και είναι αποκαλυπτική η ανταπόκριση των μαθητών δηλώνει στον FM-1 ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς αποτιμώντας στα θετικά της διοργάνωσης και το ότι στην συνέχεια που η έκθεση θα περιοδεύσει σε πολλές μεγάλες πόλεις  και στο εξωτερικό θα φέρει την Λαμία  στο προσκήνιο της επικαιρότητος.
Αν μάλιστα προχωρήσει το εγχείρημα της ονομασίας αίθουσας της Δημοτικής Πινακοθήκης " Αλέκος Κοντόπουλος" σε αίθουσα Βαρλάμη, τότε πολλά από τα συγκεκριμένα έργα θα μείνουν για πάντα στην Λαμία.



Η έκθεση, που οργανώνεται από το Δήμο Λαμιέων θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο και  θεωρείται μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν οι πολίτες και οι μαθητές το μοναδικό αυτό πολυθέαμα.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2231022314
http://www.lamiafm1.gr

Σχόλια