Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Χαλκίδα

Το πρόγραμμα προάγει την ψυχική και συναισθηματική υγεία του παιδιού και συμβάλλει στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών , ενώ συγχρόνως συντελεί στην βελτίωση των σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας με πρωτοβουλία τουΥπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Νεκταρίου Καντανολέων, και με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεωνκαι προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Εύβοιας διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο , με θέμα το πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα Πόδια μου».
Το σεμινάριο το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου
πραγματοποιείται στην Χαλκίδα, στο Κέντρο Πρόληψης, σε κύκλο 6 δίωρων απογευματινών εβδομαδιαίων συναντήσεων. 

Προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και το παρακολουθούν 20 εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ του νομού.



Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω στις αρχές και τη φιλοσοφία της πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, να εξοικειωθούν με τις μεθόδους βιωματικής μάθησης και να γνωρίσουν το υλικό «Στηρίζομαι στα Πόδια μου».
Το πρόγραμμα συμβάλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, της αυτοεκτίμησης, των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και στη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων, ενώ παράλληλα τους δίνει τα εφόδια ώστε να αντιστέκονται σε κοινωνικές πιέσεις και επιρροές, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση ουσιών. 


Μέσα από ειδικές ασκήσεις και δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές με το συντονισμό των καθηγητών τους, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους να μιλήσουν για τον εαυτό τους και τις ανησυχίες της εφηβείας τους , να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους και να αποκτήσουν υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Στη πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, απ’ όπου και οι φωτογραφίες, εισηγήτρια ήταν η κα Χαρά Σπηλιοπούλου - Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Ευβοίας.

 

Σχόλια