Δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στα Ψαχνά το 2013

Αναδημοσίευση από messapianews

Πολλές φορές έχει γίνει αναφορά από το messapianews για την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην πόλη των Ψαχνών. Ο αστυνομικός σταθμός, ο οποίος υπάρχει, λόγω της ελλείψεως αστυνομικού προσωπικού, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει αύξηση των κλοπών και ληστειών.
Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο κρίνεται επιτακτική ανάγκη η δημιουργία αστυνομικού τμήματος. Για το συγκεκριμένο θέμα έθεσε εχθές ερώτημα στην επιτροπή διαβούλευσης ο επικεφαλής των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών κος Σπύρος Ρατπάκης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τον προηγούμενο μήνα υπήρχε συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας με το Δήμαρχο όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Την επόμενη ημέρα εστάλη από την μεριά του Δημάρχου επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα αυτό. Ο Δήμαρχος κος Μπουροδήμος εχθές απαντώντας στον κο Ραπτάκη, ανέφερε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, επειδή προβλέπεται στον κάθε Καλλικρατικό Δήμο θα πρέπει να υπάρχει ΄να αστυνομικό τμήμα, αυτό θα συμβεί και στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Βέβαια στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και ο κος Μπουροδήμος ανέφερε ότι όλα γίνονται μέσω σχεδιασμού και όχι "ω του θαύματος", δεν ανέφερε προς τους πολίτες ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός σχετικά με την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος.
Πέραν αυτού από την μεριά του κου Ραπτάκη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε αναφορά στο Δασονομείο, όπου τελικά δεν φεύγει από την πόλη των Ψαχνών, μαι σύντομη ανάλυση των περιστατικών του καλοκαιριού όπου αντιμετώπισε ο ΣΕΔΔΔ (141 συμβάντα εκ των οποίων 94 δασικές πυρκαγιές, όπου έκαψαν 1.700 τ.μ. θαμνώδη δασική περιοχή), σε κλοπή που έγινε του δικτύου του ΟΤΕ στο δρόμο "Άγιος"-Παγώντας και ευχαρίστησε τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και ειδικότερα τον κο Λάμπρου, τους δασικούς συνεταιρισμούς Κοντοδεσποτίου και Άτταλης αλλά και την εταιρία Λάρκο για την βοήθεια και την συνεργασία. 

Σχόλια