Οι μαθητές της Στερεάς Ελλάδας θα ...στήσουν επιχειρήσεις


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Γεροντίτης  συμμετείχε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στην συνάντηση της Διαπεριφερειακής Επιτροπής των Επιμελητηρίων Στερεάς για την διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων και στελέχη από τις υπηρεσίες τους προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες και το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού.


Ο  διαγωνισμός θα αφορά όλα τα Λύκεια (Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) κάθε Νομού, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και θα απονεμηθούν βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των Λυκείων.

Η διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού  Επιχειρηματικότητας από τα Επιμελητήρια θέλει να αναδείξει την κοινωνική διάσταση  του ρόλου των Επιμελητηρίων και  τη σπουδαιότητα της επιχειρηματικότητας.

Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την έννοια της επιχειρηματικότητας, να συνεργαστούν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μιας δράσης ή επιχείρησης.
egnomi

Σχόλια