Το βιβλίο ενός καλλιτέχνη παρουσιάστηκε στη Χαλκίδα

Τη Δευτέρα στις 12 Νοεμβρίου  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του εικαστικού Γιάννη Ζιώγα, δασκάλου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και επίκουρου καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα.
Το βιβλίο με  τίτλο  “Το ημερολόγιο ενός ΠΔ 407/80παρουσιάστηκε στο Εργαστήρι Τέχνης, στη Χαλκίδα και τον καλλιτέχνη προλόγισαν οι:
Θανάσης Μουτσόπουλος, Θεωρητικός και επιμελητής εκθέσεων, Ε.Μ.Π.. Master of Design Studies, GSD, HarvardUniversity, υποτροφία Fullbright. Δρ. Ε.Μ.Π. Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού της Πόλης στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.
Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης, (Master 1&2  SORBONNE-Paris IV στην Ιστορία της Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ στην Ιστορία της Τέχνης, Μέλος της Ε.Ε.Ι.Τ.)

Το βιβλίο του Γιάννη Ζιώγα καταγράφει, μέσα από την προσέγγιση του ζωγράφου-συγγραφέα, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα.
Ο καλλιτέχνης είναι ένας στοχαστής, που μέσα από την προσέγγισή του, διαμορφώνει το έργο του, συμμετέχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τοποθετεί την πρακτική του σε μια διαχρονική εξέλιξη. Πιστεύει πως η ίδρυση ενός πολιτιστικού θεσμού είναι ταυτόχρονα και ένα αιτούμενο που έχει σχέση με τις ανάγκες μιας κοινωνίας αλλά και μιας περιοχής.
Το βιβλίο διατηρεί την φόρμα του ημερολόγιου και αποκτά  την εικόνα ενός ντοκουμέντου, για την πορεία ενός Έλληνα καλλιτέχνη την δεκαετία του 2000.  Ο συγγραφέας-καλλιτέχνης αφιέρωσε το βιβλίο στον Νίκο Παλυβό. Την επιμέλεια του βιβλίου έκανε η Μαράη Γεωργούση (Ιστορικός Τέχνης).
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου.

egnomi

Σχόλια