Μοίρασαν τρόφιμα οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών

Αυτές τις άγιες ημέρες, αυτό που πρωτεύει, και ειδικά σε μία κοινωνία όπως η ελληνική, η οποία δοκιμάζεται από τις μεγάλες ανακατατάξεις, που έχουν συμβεί στην οικονομική ζωή του τόπου, είναι να θυμηθούμε όλους αυτούς, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη απ' όλους μας και σε μία κίνηση κατανόησης και αλληλεγγύης να τους προσφέρουμε όσα εμείς μπορούμε, προκειμένου και αυτοί με την σειρά τους να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λοιπόν οι δάσκαλοι, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου προέβησαν σε μία συμβολική πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς συνανθρώπους τους, οι οποίοι τούτες τις ημέρες έχουν ανάγκη περισσότερο την παρουσία μας και κάποιες συμβολικές πράξεις, οι οποίες όμως γι αυτούς έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοί τους μοίρασαν τρόφιμα στο γηροκομείο και το ορφανοτροφείο, ενώ δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τις φυλακές, ώστε και εκεί να αφήσουν κάποια πράγματα προς τους φυλακισμένους, διότι αυτό δυστυχώς δεν επετράπη λόγω της μεταγωγής κρατουμένων η οποία γινόταν εκεί.
Εμείς από την πλευρά μας να δώσουμε συγχαρητήρια στους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές αλλά και τους γονείς τους, γιατί δίνουν το μήνυμα προς όλους μας γιατί αυτό που κάνουν αυτοί συμβολικά μία φορά το χρόνο, εμείς πρέπει να το κάνουμε συνεχώς και με κανόνες αξιοπρέπειας προς αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ενώ δείχνει "τον δρόμο" που η τοπική κοινωνία πρέπει να ακολουθήσει στα ζητήματα αυτά.

messapianews

Σχόλια