Ανακάλυψαν τρόπο να μην μουχλιάζει το ψωμί για 60 μέρες
Αμερικανική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ισχυρίζεται ότι με τη χρήση μίας καινοτομικής τεχνικής, μπορεί να διατηρεί το ψωμί χωρίς μούχλα για 60 μέρες. Το ψωμί ακτινοβολείται με μια συσκευή μικροκυμάτων που σκοτώνει τους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα της μούχλας.
Αν αξιοποιηθεί εμπορικά η ανακάλυψη θα αλλάξει ο χάρτης της διατροφής της ανθρωπότητας, αφού θα περιοριστεί σημαντικά η ποσότητα του ψωμιού που πετιέται στα σκουπίδια και που σε μερικές χώρες αφορά περίπου μία στις τρεις φραντζόλες, που αγοράζουν οι καταναλωτές.
Το ψωμί μουχλιάζει συνήθως μετά από περίπου δέκα μέρες εξαιτίας ενός μύκητα. Με τη νέα αμερικανική συσκευή μικροκυμάτων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τέξας (Texas Tech), θα διατηρείται για εξαπλάσιο διάστημα.
Η συγκεκριμένη συσκευή αρχικά δημιουργήθηκε για να σκοτώνει βακτήρια όπως η σαλμονέλα, αλλά στην πορεία έγινε αντιληπτό, ότι μπορεί επίσης να καταστρέψει τα σπόρια του μύκητα της μούχλας μέσα σε μόνο δέκα δευτερόλεπτα.
egnomi
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου