Δήμος Ερέτριας: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Πέταξαν τη… σκούφια τους, οι λιλιπούτειοι Αγιοβασίλιδες, οι βοηθοί του και τα Καλικατζαράκια που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας για να βοηθήσουν στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Από νωρίς το πρωί οι μικροί μαθητές των σχολείων της Ερέτριας, φορώντας τα κόκκινα άσπρα σκουφάκια τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία για να στολίσουν ένα φυσικό έλατο. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα τοποθετήθηκαν τα καζάνια από τα μέλη του συλλόγου “Μέδουσα”,  όπου ετοιμάσθηκε  το ζεστό κακάο που προσφέρθηκε σε μικρούς και μεγάλους. Τα μέλη της χορωδίας της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα.



Το βράδυ με την συμμετοχή του δημάρχου Ερέτριας, της αρχηγού της αντιπολίτευσης, των αντιδημάρχων και αρκετών δημοτικών συμβούλων,  μέτρησαν όλοι αντίστροφα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου .
Ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν ειδική αίθουσα με κρεβάτια, ζεστό νερό και όλα τα αναγκαία διαβίωσης, προκειμένου να στεγάσουν όποιον συμπολίτη μας δεν έχει κατάλυμα. Κάλεσε δε όλους τους δημότες να δώσουν από το περίσσευμα της ψυχής τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. «Αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος όταν δίπλα του, ο συνάνθρωπός του στερείται τα απαραίτητα προς διαβίωση;» αναρωτήθηκε ο κ. Βελέντζας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, το Γυμνό, άναψε και φέτος το δικό του δέντρο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  Νηπιαγωγείου Γυμνού, ο Σύλλογος Νέων που δραστηριοποιείται στην περιοχή και η “Μέδουσα”  δημιούργησαν ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη βραδιά με δρώμενα, κεράσματα και γλυκίσματα. Παράλληλα,  λειτούργησε και Χριστουγεννιάτικο bazaar.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ερέτρια και στο Γυμνό, πραγματοποιήθηκαν υπό τον αιγίδα και την τεχνική βοήθεια του Δήμου Ερέτριας.


Σχόλια