Οι Ρίζες σε ημερολόγιο



To Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Ψαχνών «Οι Ρίζες», προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και οικονομικά δυσβάστακτο έργο τον εμπλουτισμό της ιματιοθήκης καθώς και την συντήρηση των παραδοσιακών φορεσιών που ήδη βρίσκονται στην κατοχή του, έφτιαξαν με πολύ μεράκι ημερολόγιο για το νέο έτος 2013.
Για την δημιουργία του ημερολογίου φωτογραφήθηκαν 125 μέλη του Συλλόγου φορώντας παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη για την προθυμία τους να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια, καθώς και τους χορηγούς-επαγγελματίες της περιοχής μας:   Σ. ΒΛΑΜΗ-ΜΠΙΛΙΝΗ φωτογραφείο, ΑΝΔΡΙΟΛΑΣ Β. ηλεκτρικά-υδραυλικά-φωτιστικά-αέριο , ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ψαχνών, Αφοι Δ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ εμπόριο αναψυκτικών-ζύθου-υγραερίου , ΚΙΑΠΕΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ πρατήριο υγρών καυσίμων, ΤΣΑΚΛΗΣ Ι. πετρώματα- είδη υγιεινής- πλακάκια- ενεργειακά τζάκια- μπάρμπεκιου , ΚΑΡΑΤΖΑΣ Α. ψητοπωλείο 5Φ, ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ Δ. cafe REX & Ημίωρο , ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. κόσμημα, ΤΣΑΛΑΣ Ν. cafe Versus, ΔΟΥΔΑΛΗΣ Β.cafe Αίγλη , ΡΕΜΠΕΛΟΥ Α.&Κ. Φρουταγορά, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. super market, ΧΑΛΑΣΤΑΡΑ Ρ. πρακτορείο ασφαλειών, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Χ. υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων.
Η φωτογράφηση έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών, στην Κεντρική Πλατεία Ψαχνών, στον Προφήτη Ηλία Πολιτικών, στον Άγιο Ιωάννη Καστέλλας, στην περιοχή Βρυσάκια, στον Άγιο Ιωάννη Καλυβίτη, στην αίθουσα του Συλλόγου και στην οικία των Κίμωνα και Αγγελική Ρουσόδημου και τους ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό. Καθώς και τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, που μας επέτρεψε να γίνει η φωτογράφηση στο Λαογραφικό Μουσείο.
Στο εξώφυλλο του ημερολογίου υπάρχουν δύο από τις πρώτες φωτογραφίες με παλαιότερα μέλη του Συλλόγου, θέλοντας να τους ευχαριστήσουμε για την συμβολή τους στην δημιουργία ενός από τους παλαιότερους συλλόγους της περιοχής μας, που στόχος του είναι η διατήρηση και διάδοση της παράδοσης μας.
Ημερολόγια θα μπορέσετε να πάρετε επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα: 6972509348 & 6973017230.
Ευχόμαστε σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος 2013.

Σχόλια