Πυροβόλισαν αδέσποτο στον "Σταυρό"

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στις πράξεις κάποιων συνανθρώπων μας, όπου δίχως ίχνος ανθρωπιάς και δίχως κανένα συναίσθημα προβαίνουν σε αποτρόπαιες πράξεις ακόμη και σε ότι αφορά ανήμπορα ζώα, όπως αδέσποτα σκυλιά κ.ο.κ.
Εχθές κάποιος άγνωστος άνδρας πυροβόλησε στα πόδια ένα αδέσποτο σκυλάκι στην περιοχή του Σταυρού του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Περαστικοί, που είδαν το χτυπημένο ανήμπορο ζώο, ειδοποίησαν τους εθελοντές του προγράμματος προώθησης αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία «Strays help». Όμως λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον των περαστικών για το τραυματισμένο ζώο, κάποιοι το εξαφάνισαν, πιθανόν για μην γίνει γνωστός, ο εν λόγω κύριος, που προέβη σε αυτήν την πράξη.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των δεκάδων περιστατικών κακοποίησης ζώων, όπου πολλά από αυτά έχουν γίνει γνωστά και μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας του messapianews. Μεγάλες είναι οι ευθύνες για τις συγκεκριμένες πράξεις πρωτίστως αυτών των ανθρώπων, αν μπορούν να ονομαστούν έτσι, που προβαίνουν σε τέτοιου είδους κινήσεις αλλά και των οικογενειών που αγοράζουν ένα κατοικίδιο και για διάφορους λόγους αργότερα, τα διώχνουν από τις οικίες τους, αφήνοντάς τα πραγματικά στο έλεος του Θεού.
Μεγάλες βέβαια είναι και οι ευθύνες τόσο του Δήμου όσο και της πολιτείας, που δεν μεριμνεί για την προστασία των ζώων αυτών αλλά και για την προστασία των πολιτών από αυτά.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι με σοβαρότητα και όχι επιδερμικά ή με δόση αδιαφορίας.

messapianews

Σχόλια